StoryEditorOCM
SportOBUKA NEPLIVAČA

​Proplivalo 16 „ribica“!

Piše I. Gjergja
29. lipnja 2017. - 23:36
Obuka neplivača - zajednička fotografija 2

Plivački klub „Zadar" nakon odrađenih 15 treninga obuke neplivača bogatiji je za 16 malih plivača. Grupe malih neplivača kroz svibanj vodili su treneri Željko Olujić i Maja Štrbac.

U obuci su sudjelovali: Čirjak Gabrijel, Fabac Mihovil, Fabulić Doris, Ivičević Šimun, Lučić Mila, Mičić Larisa, Mičić Karla, Mičić Šime, Najman Noa, Ninčević Lovre, Perić Luna, Puljić Zara, Puljić Dominik, Rogić Ida, Štrbac Lara i Zvirac Anton.

Sva djeca, polaznici obuke, za svoj trud i zalaganje na treninzima nagrađeni su majicama, diploma i prigodnim poklonima. Uprava i treneri Plivačkog kluba „Zadar" svim „ribicama“ i njihovim roditeljima čestitali su na uspješnom savladavanju programa.

U tijeku su prijave za upis u obuku neplivača na bazenu Višnjik. Program obuke neplivača osmišljen je za djecu od četiri i pol godine i starije koja se ne održavaju ili se slabo održavaju na vodi. Cilj obuke je da kroz igru i zabavu djeca savladavaju osnovne elemente (disanje, plutanje, klizanje, rad rukama i nogama) te su nakon obuke samostalniji u vodi. Program obuke neplivača PK Zadar verificiran je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Nakon završene obuke mali plivači mogu nastaviti s treninzima u školi plivanja.

05. svibanj 2024 08:44