StoryEditorOCM
SportUSPJEH ZADRANKE

Prvenstvo Balkana u Istanbulu za juniorke i juniore: Veronika Šokota osvojila srebrnu medalju u bacanju koplja!

Piše Ivica Gjergja
13. lipnja 2021. - 16:57

Već prvog dana prvenstva Balkana za juniore i juniorke koje se ovaj vikend održava u Istanbulu, članica Atletskog športskog kluba Zadar, Veronika Šokota je u bacanju koplja osvojila drugo mjesto - srebrnu medalju u bacanju koplja, a bacila ga je 55,05 metara. Veronika je natjecanje otvorila s hicem u prvoj seriji s 53,77 metara, u drugoj je bacila 55,05 metara što joj je bilo dovoljno za drugo mjesto, u trećoj seriji je koplje letjelo do 53,07 metara, u četvrtoj seriji Veronika je bacila 52,96 metara, a u petoj seriji do 52,61 metar, dok je u zadnjoj šestoj seriji prestupila.

Ovo je prva osvojena medalja za Veroniku na međunarodnim natjecanjima. Inače prvo mjesto i naslov prvakinje Balkana pripalo je atletičarki iz Srbije Adriani Vilagoš s pobjedničkim hicem od 57,33 metra, dok je brončano odličje osvojila atletičarka iz Turske Esra Turkmen s 50,72 metra.

Veroniku već slijedeći vikend ( 19. i 20. lipnja ) čeka nastup za seniorsku reprezentaciju Hrvatske na Kupu Europe koji će se održati u Staroj Zagori u Bugarskoj. Inače ovim uspjehom naše Veronike smo zadovoljni jer trenutno je ona u Hrvatskoj jedna od najboljih kopljašica, vidno zadovoljan kazao nam je predsjednik i trener AŠK Zadar, Ivica Šola.

19. travanj 2024 08:34