StoryEditorOCM
SportPRVAKINJE HRVATSKE

Prvenstvo Hrvatske u atletici za juniore: briljirale Zadranke, juniorka u bacanju koplja i kadetkinja u skoku udalj osvojile zlatne medalje!

Piše Ivica GJERGJA
5. srpnja 2021. - 12:32

U organizaciji AK Međimurje, u Čakovcu je održano ovogodišnje pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za juniore i juniorke. Na dvodnevnom prvenstvu nastupilo je i troje članova Atletskog športskog kluba Zadar, koji su osvojili dvije zlatne medalje. Tako je izvrsna Veronika Šokota, bacačica koplja, nastavila svoj uspješni niz odličnih rezultata ove sezone i hicem iz prve serije bacila koplje 52,40 metara i osvojila prvo mjesto – okitila se zlatnim odličjem. Na ovaj način sa ovim prvim mjestom Veronika je stigla do svog četvrtog ovogodišnjeg naslova državne prvakinje, a što joj je ukupno 13 od 2016. godine. Ona je osvajala prvenstva Hrvatske u konkurenciji mlađih kadetkinja, kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki, mlađih seniorki i seniorki u dvorani i na otvorenom i to u bacanju vortexa (130 g), skoku udalj, višeboju i bacanju koplja od (500 g) i (600 g).

Iako još uvijek kadetkinja (rođena 2007. godine), Kate Nižić je u skoku udalj skokom iz četvrte serije od 5,66 metara osvojila prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov prvakinje Hrvatske za juniorke. U troskoku je Paula Sorić s 10,61 metra zauzela peto mjesto. Ovo prvenstvo je ujedno bila i zadnja prilika za postizanje normi za predstojeće Europsko Juniorsko prvenstvo koje će se održati u Tallinu od 15. do 18. srpnja.

- Zadovoljni smo ostvarenim, curama sve pohvale, izvrsno su predstavile i sebe i klub, sve čestitke - vidno zadovoljan kazao nam je predsjednik i trener AŠK Zadar, Ivica Šola.

20. travanj 2024 16:18