StoryEditorOCM
Sport3. HNL JUG 25. KOLO

Slavlje Vitezova u Unešiću: trener Butić ostvario prvu pobjedu, od četiri gola u gostima dva zabio Brkić

Piše Ivica Gjergja
25. travnja 2021. - 09:09

UNEŠIĆ – Igralište Borovište. Bez gledatelja. Sudac: Luka Liković. Pomoćnici: Radonić i Palfi.

ZAGORA – HV POSEDARJE 0:4 (0:2)

Strijelci: 0:1 Brkić (26), 0:2 Brkić (39), 0:3 Ivandić (70), 0:4 Kovač (84).

ZAGORA: Vukić, Petranić, Sluga, Rajčić (od 72. Abramović), Rodić (od 60. Sablić), Župan (od 46. Lukić), Ćaleta, Bitunjac, Bagarić, Barada, Božić. Trener: Siniša Petrović.

HV POSEDARJE: Ivančić, Pedišić, Ivandić, D. Torbarina, Rodić (od 60. Surać), Smokrović (od 70. Kovač), Jurić, Brkić, Tokić (od 85. Remšak), Jurjević, K. Torbarina (od 85. Babić). Trener: Josip Butić.

Trener Vitezova Josip Butić dobro je uoči susreta prostudirao način igre domaće momčadi Zagore. Gosti su u Unešiću krenuli agresivno s pokrivanjem protivničkih igrača, djelovali su kao jedan i na kraju im se jedinstvo isplatilo. Postigli su četiri zgoditka i zasluženo osvojili tri boda, dobili su tako snažan poticaj za još bolja izdanja u sljedećim utakmicama.

Golovi su padali kao plod dobro izrađenih akcija. Prvog je Josip Brkić zabio u 26. minuti nakon što je nabačenu loptu iz prekida dobro pogodio za vodstvo koje je isti igrač u 39. minuti povećao na 2:0. Agresivna igra u nastavku donijela je Posedarcima još dva gola Ivandića i Kovača za konačnih 0:4 i veliku feštu.

Tribine igrališta na Borovištu bile su prazne zbog epidemioloških mjera, ali je zato izvan igrališta bilo preko stotinu navijača posedarske Torcide koji su svaki dobar potez i gol nagradili dugotrajnim aplauzom.

- Čvrsta utakmica od samog početka, u susret smo ušli s maksimalnom željom, voljom i htjenjem kako bi ostvarili što bolji rezultata. Bili smo agresivni po cijelom terenu i tražili prekide gdje su naši igrači dominantni. Sve je u našem mehanizmu štimalo, dečki su zabili četiri zgoditka, zaslužuju sve čestitke za ono što su dali i kakav im je učinak bio u Zagori. Zahvala našim navijačima koji su nas pratili izvan ograđenog dijela igrališta, kazao je na kraju susreta vidno zadovoljan trener Josip Butić, svojom prvom pobjedom na klupi HV Posedarja.

27. travanj 2024 13:38