StoryEditorOCM
SportREGIONALNO PRVENSTVO OSOBA S INVALIDITETOM U ZADRU

Sudjeluje preko 100 natjecatelja plivača!

Piše Ivica GJERGJA
16. ožujka 2017. - 19:55
Trenerica Danijela Kurtin sa Lucijom Mijolović

Plivački klub „Zadar“ je organizator i poziva sve ljubitelje plivanja da svojom nazočnošću uveličaju natjecanje za osobe s invaliditetom na bazenu Višnjik u subotu. Ovo natjecanje je važno kako za klub tako i za grad Zadar obzirom da se radi o posebnoj skupini sportaša. Sport osoba s invaliditetom grana je sporta koju PK Zadar dugo godina njeguje, a ovim natjecanjem cilj im je promovirati plivanje osoba s invaliditetom.

Podsjetimo, nakon odlično održanog prvog natjecanja 2016. godine, gdje PK Zadar ugostio 70 plivača iz tri zemlje ove godine, sretni su da će na bazenu Višnjik u subotu (18.ožujka), zaplivati 100 plivača iz Hrvatske i Slovenije. Oni će plivati u dva dijela natjecanja, a plivati će natjecatelji iz 13 klubova u 16 kategorija u 12 disciplina.  

Za PK Zadar nastupiti će Lucija Mijolović i Mario Mrčela, poznati predstavnici iz kategorije s intelektualnim poteškoćama, tj. od prošle godine plivači s down sindromom nastupaju u zasebnoj kategoriji. PK Jaderu predstavljat će  Mihovil Ninčević, a najbrojniji gosti dolaze iz PK Natotor iz Zagreba sa 37 plivača. Nakon svečanog otvaranja natjecanja nastupit će i Zadrovi plivači iz programa „Sreća u vodi“. Program ovogodišnjeg natjecanja sastoji se od dva dijela, prvi dio započinje u subotu 18.03. u 11:00 sati, dok je službeno otvorenje i drugi dio u popodnevnom terminu s početkom u 16:45 sati.

- Svakako da nam je želja popularizacija plivanja i sporta za osobe s invaliditetom, svi ste pozvani poduprijeti realizaciju ove ideje koja će unaprijediti sport invalida i promovirati plivanje osoba s invaliditetom u Zadru. Za pomoć pri organizaciji ovog natjecanja zaslužni su Grad Zadar, Zadarska županija i sponzor Ottobock - rekla nam je Anja Jelinić iz PK Zadra.                                                                             

04. svibanj 2024 00:52