StoryEditorOCM
SportNŠK SVETI MIHOVIL

Svečanost uveličao hrvatski nogometni reprezentativac Lovro Majer!

Piše I. Gjergja
27. lipnja 2023. - 15:34

Ovih je dana u Sutomišćici, Nogometni športski klub Sveti Mihovil, nakon jedne od najuspješnijih godina rada s mladim uzrastima priredio završnu večer za ovu godinu. Uz brojne navijače i prijatelje kluba, svečanost su uveličali hrvatski nogometni reprezentativac Lovro Majer, bivši igrači kluba Šime Gregov i Giovanni Jerolimov te tajnik Nogometnog saveza Zadarske županije, Miro Knežević - Đoli. Pa pođimo redom.

Najsvečaniji trenutak je bio uručenje medalja i trofeja kadetima NŠK Sveti Mihovil koji su osvojili naslov prvaka u Prvoj Međužupanijskoj nogometnoj ligi, te tićima koji su prvaci Druge međužupanijske lige, a uz to nedavno su se vratili s brončanim odličjem s turnira u Banjolama. Pehare i medalje uručio im je tajnik NSZŽ Miro Knežević kojem su asistirali Majer, Gregov i Jerolimov.

Mlađi pioniri Svetog Mihovila u sezoni 2022./2023. osvojili su drugo mjesto u 1. ŽNL, dok su se s 27. Memorijalnog turnira Bruno Ban vratili ovjenčani zlatnom medaljom. Stariji pioniri osvojili su šesto mjesto u 1. ŽNL, a tijekom sezone osvojili su i turnir u Turnju. Uspješne su bile i papaline koje su osvojile šesto mjesto u 1. ŽNL, a na turniru u Banjolama „uzeli“ su broncu.

Da se u Klubu dobro podsjeća da je NŠK Sveti Mihovil ove godine dobio godišnju nagradu Zadarske županije, koja im je uručena u travnju na svečanoj sjednici povodom 30. obljetnice osnutka Županije. Posebnu nagradu Otočko srce 2023. dobio je kapetan tića Luka Zupan koji tijekom sezone nije propustio niti jedan trening niti utakmicu, a nagradu mu je uručio Jure Brižić, načelnik Općine Preko.

Očevidno je da otočni nogometni klub dobro radi, za ovu prigodu je priredio i vatromet, a posebno su na svojim društvenim mrežama zahvalili dugogodišnjem prijatelju kluba, Lovri Majeru koji je više od sat vremena u Sutomišćici strpljivo dijelio autograme i pozirao za selfije s brojnim fanovima.

– Slobodno možemo reći da je iza nas možda i najuspješnija sezona u 27-godišnjem djelovanju kluba. Dvije od pet kategorija osvojile su naslov prvaka čime smo ponovili uspjeh iz prošle sezone i to sigurno nije slučajno. Imamo sjajnu garnituru mladih trenera koje predvodi Krešimir Jaklin koji su cijelu sezonu stručno i predano radili s djecom, kako na nogometnim vještinama tako i na ponašanju van terena, te slobodno mogu reći da su naši mladi uzrasti za primjer drugima. Hvala svim sponzorima i prijateljima kluba uz čiju pomoć nastavljamo i dalje, a posebno roditeljima koji su uvijek uz nas, kazao je vidno zadovoljan sportski direktor kluba, Damir Korenov.

28. travanj 2024 17:31