StoryEditorOCM
SportPUNTAMIKA VIDA RANE

Trener Vlašić: "Imali smo slab šut, u pojedinim trenucima izgledali smo melankolično, a Cibona je razina više..."

Piše I. Gjergja
28. ožujka 2021. - 11:23

Dan nakon poraza protiv Cibone u reodovima Sonik Puntamike mirno je i spokojni. Istina, nisu uspjeli Zagrepčanima, trećem ABA-ligašu, „uzeti mjeru“. Znaju s kim su igrali, naime, prije Cibone u Jazinama su pali Split i Zadar, a treća, eto, nije bila sreća. Cibona je bila bolja i s 63:89 porazila domaću ekipu.

U prvoj dionici gosti su imali sedam poena viška da bi na kraju susreta otišli na 26 razlike. Nije ovaj put ništa išlo za rukom igračima Punte, razlika u kvaliteti bila je očita. Punta se mora okrenuti nadolazećim izazovima, utakmicama u kojima će tražiti novu potvrdu uspješne sezone.

Najefikasniji u zagrebačkim redovima bili su Ivan Novačić sa 16 koševa, te Darko Planinić s 15 poena, dok su dvoznamenkasti u redovima Sonik Puntamike bili Daniel Zovko s 14, Sandro Rašić s 13 te Ante Gospić s deset poena.

- Razlika u kvaliteti je bila na strani gostiju, a ako mi nismo iznad naše gornje točke tada nemamo što tražiti u susretu kao što ovaj sa Cibonom. Oni su momčad koja igra na jednoj višoj razini. Mi smo imali slab šut, a protiv njih morate imati visoki postotak šuta da bi im mogli nešto zaprijetiti. U pojedinim trenucima izgledali smo melankolično, kao da smo se predali, što ne volim, volim živu agresivnu igru. Ovo nije bila naša utakmica. Poslije Zadra i Splita imamo utakmice naše razine s Alkarom, Šibenikom i drugih momčadi u ligi. Tada moramo odigrati dobro, tu trebamo tražiti pobjede, kazao je nakon susreta trener Sonik Puntamike, Hrvoje Vlašić.

- Cibona je razina viša od nas, a što se tiče pobjede presudila je njihova svježina, širina klupe, kvaliteta kolektiva i pojedinaca. Čestitam im na pobjedi, ostaje nam da idemo dalje u prvenstvu, vjerujem u naše bolje igre, kazao je igrač Sonik Puntamike, Danijel Zovko..

- Zadovoljan sam našom igrom, poglavito u drugom dijelu susreta. Naši mladi igrači odigrali su dobro, trudili se i zasluženo smo pobijedili, kazao je kratko trener Cibone Vladimir Jovanović.

- Na teškom gostovanju u Zadra dobili smo utakmicu što je najbitnije kao i to da su svi igrači u formi. Iz susreta u susret dižemo sve više, iz dana u dan smo sve bolji. Sada se moramo dobro pripremiti za Goricu, bit će to jedna od težih utakmica, ali spremni smo na sve, kazao je košarkaš Cibone, Ivan Novačić.

26. travanj 2024 09:49