StoryEditorOCM
SportIZ NK ZADARNOVE

Turnir Cataleya Cup - zadarski mladi nogometaši borbeno su igrali, ali taj jedan gol...

Piše Ivica GJERGJA
2. studenog 2023. - 18:06

Nakon što je završen jesenski Međunarodni turnir mladih Cataleya Cup 2023., a koji je održan na terenima ŠC Višnjik, Bagat i NK Arbanasi u NK Zadarnovoj su izvršili svojevrsnu analizu učinjenog. Od četiri njihove momčadi koliko ih je nastupilo na ovom međunarodnom turniru, čak tri su, zahvaljujući odličnim igrama u skupini, došle do četvrtfinala. Međutim, na posljednjoj eliminacijskoj prepreci prije borbe za medalje, nedostajalo je malo sportske sreće. Evo što nam je kazao voditelj Škole Antonio Perica:

-Ukupno ostvarenim na ovom turniru smo svi skupa zadovoljni kako naši igrači koji su igrali tako i stožeri koje ove uzraste vode. Vidljiv je predan i stručan rad koji ima svoj kontinuitet i zato smo rekli bi kao kluba „tražena roba“ koja nije s greškom. Šalu na stranu držimo se svih edukacionih principa u radu sa mladim naraštajem. Očekujem, a kako se radi dobro još bolji uspjeh, kazao je Perica.

Nastup najstarija selekcije na turniru (U-10) u skupini je ostvarila četiri pobjede, redom protiv Poleta, Adriatica, Karlovca i Solina, a između toga smjestio se jedini remi s momčadi NK Devetka. Protivnik u četvrtfinalu bio je NK Ilovac, koji je nakon borbene i uzbudljive utakmice bio bolji za jedan pogodak. Ta je momčad u konačnici osvojila srebrno odličje, izgubivši u finalu od Slaven Belupa.

NK Zadarnova U-10 nastupio je u sastavu: Ivano Čuturić, Karlo Bilaver, Roko Bračić, Filip Bunja, Kristian Bušić, Vice Jurlina, Lovre Kotrulja, Niko Miočić, Luka Paleka, Vice Sakić, Antonio Smokrović, Vito Zubčić, Bruno Zubčić. Trener Antonio Perica.

Godinu dana mlađa selekcija (U-9), turnir je otvorila velikom pobjedom protiv Dinama, nakon čega je svladala i Polet te Sv. Mihovil, da bi u posljednjem kolu odigrala neriješeno sa sarajevskim Unisom. U osmini finala mladi su Zadrani bili bolji od Union Podstarane, a u četvrtfinalu im se dogodio isti scenariji kao i starijim kolegama – za jedan gol bolja je bila momčad Sesveta, koja je na kraju i osvojila turnir.

NK Zadarnova U-9 nastupio je u sastavu: Amar Bračković, Simon Gatara, Adrian Ivić, Marko Marina, Stipe Marina, Dino Mavra,

Dominik Miočić, Dominik Pandža, Leo Perica, Luka Rogić, Noah Gabriel Surać, Aleksandar Tomasov. Treneri: Antonio Perica i Marko Jurlina.

Malo je nedostajalo da pobjedu protiv Dinama na otvaranju turnira ostvari i selekcija U-8. Igrači Patrika Puljića imali su vodstvo 2:1, da bi na koncu izgubili 2:3. Potom su ubilježili dvije uvjerljive pobjede protiv Ilovca i Opatija, a u posljednjem kolu bolji je bio Primorac Biograd. U osmini finala Zadarnova je pobijedila Jarun, a onda se još jednom ukazalo “kobno” četvrtfinale, gdje je plasman dalje izborilo Špansko.

NK Zadarnova U-8 nastupila je u sastavu: Matej Šimičević, Luka Katalinić, Mauro Pajkin, Lucas Palčić, Ivano Šarić, Ivano Samardžić, Duje Knežević, Maro Perica, Marko Mazija, Matej Subašić, Franko Bilaver, Tonći Olić, Mauro Novokmet. Trener: Patrik Puljić i Matej Čulina.

Veliko iskustvo sakupila je i momčad dječaka do 7 godina, koja je pobjedom protiv biogradskog Primorca, nakon minimalnih poraza od Jaruna i Dinama, dospjela do osmine finala. Tamo je, pak, bolja bila ljubljanska Olimpija.

NK Zadarnova U-7 nastupila je u sastavu: Noa Deković, Goran Jurlina, Filip Colić, Adriano Hajnc, Lovre Karlović, Bartol Surić, Marin Ač, Alen Stovrag, Jakov Čubrić, Ante Kljaić, Tedi Plecić, Tonći Jurlina, Ivan Klarić. Trener: Marin Zubčić.

27. travanj 2024 23:08