StoryEditorOCM
SportOSVRT NA KUP

U Pridrazi se na finalu Kupa mogao vidjeti najbolji nogomet u županiji, evo što su kapetani obje momčadi kazali nakon utakmice

Piše Ivica GJERGJA
17. lipnja 2021. - 15:14

Nakon odigranog finala županijskog nogometnog Kupa u Pridrazi gdje je HNK Primorac po deseti puta nakon jedanesteraca osvojio pokal u srazu s HV Posedarjem, nogometna lopta što se tiče županijskih i trećeligaških natjacanja neko će vrijeme biti „u miru“. Pratit će se Europsko prvenstvo i malonogometni turniri.

U Pridrazi se na finalu Kupa moglo vidjeti najbolje od nogometa što se tiče natjecanja u Zadarskoj županiji jer su se najbolji klubovi borili za trofej. Potvrda tome je i da su „Vitezovi“ sedmi s 47, a Primorac deseti s 43 boda na ljestvici Treće HNL-Jug.

Atmosfera je na utakmici bila izvrsna, andrenalin je rastao, svaka navijačka skupina imala je svoj dio ograđenog prostora na igralištu odakle su ugodno promatrali što se događa na terenu i bodrili svoje.

„Vitezovi“ su prvi došli u vodstvo jer je u trećoj minuti susreta bio izravni slobodni udarac s vrha kaznenog prostora. Loptu je namjestio Mateo Rončević i zabio za 0:1. Vratar Stojanov pokušao je spriječiti zgoditak no nije uspio. Nakon toga je Luka Vodopija iz jedne polu kontre brzo krenuo prema vratima viteza, a vrataru Marku Ivančiću nije preostalo ništa drugo nego istrčati, te ga srušiti izvan šesnaest metara. Sudac se nije dvoumio pokazati crveni karton pa su " vitezovi" morali igrati s igračem manje.

Brojčana prednost Primorcu nije donijela zgoditak za poravnanje. Izmjenjivali su se napadi, ali je „andrenalin“ uzeo svoje pa je i Ivan Tokić, HV Posedarje napravio drugi žuti i morao van. „Vitezovi“ su ostali na devet igrača, a Jurišić je poravnao na 1:1 u 59 minuti. Rezultat se nije mijenjao do kraja, a u izvođenju jedanesteraca spretniji i sretniji su bili igrači Primorca.

- Emocije su svježe i nemamo puno toga za reći. Željeli smo osvojiti Kup, ali nismo uspjeli. Idemo dalje! Za nas je najbitnije to da smo ostvarili cilj, a to je ostanak u Trećoj HNL-Jug. Čestitam Primorcu, a našim pratiteljima i vjernim navijačima zahvaljujem na podršci, vidljivo je kolika smo nogometna sredina. sada ćemo se odmoriti, izanalizirati sve i krenuti dalje u nogometne pobjede našeg viteza, kazao je kapetan HV Posedarja, Luka Klanac.

-Osvojivši Kup mi smo okrunili ovu sezonu pozitivom i dobrim uspjehom. Igrali smo dobro na finalu kupa i čekali šansu, za razliku od naših suparnika koji su „izgorjeli“ u velikoj želji da dođu do pobjede. Ovo mi je vrlo drag trofej zato što sam u šest godina igranja za Primorac osvojio pet kupova. Zahvaljujem Vitezovima na fer i korektnoj igri, kao i našim vjernim pratiteljima, kazao je vidno zadovoljan kapetan Primorca, Vedran Ješe.

26. travanj 2024 22:33