StoryEditorOCM
SportODLIČAN USPJEH

U Splitu održano je zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske: Anita Odžaković postala juniorska prvakinja Hrvatske u koplju!

Piše I. Gjergja
6. ožujka 2024. - 21:21

U Splitu je u organizaciji ASK Split održano zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske za sve kategorije, na kojem je nastupilo i četvero članova Atletskog sportskog kluba Zadar, koji su postigli zapažene rezultate osvojivši ukupno četiri medalje od čega jednu zlatnu, dvije srebrene i jednu brončanu.

image

Atletika Zadar

/Slobodna Dalmacija

Tako je u konkurenciji juniorki u bacanju koplja (600 g) Anita Odžaković je osvojila prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov državne prvakinje. Anita je bacila koplje 42,69 m što joj je bilo dovoljno za prvo mjesto. U bacanju kugle (4 kg) Anita je s rezultatom 11,71 m osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju.

U konkurenciji mlađih juniorki vrlo dobar nastupimala je Lune Mandić. Luna je u bacanju koplja (500 g) s rezultatom 38,02 m (osobni rekord) osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju, a u bacanju kugle (3 kg) s rezultatom 12,65 m osvojila je treće mjesto i brončanu medalju. U bacanju koplja (600 g) u konkurenciji kadeta zapažen plasman je postigao i Roko Škibola koji je prvi puta bacao koplje i s rezultatom 33, 54 m (osobni rekord) osvojio osmo mjesto.

- Zadovoljni smo postignutim u Splitiu, naši članovi iz natjecanja u natjecanje rezultatima potvrđuju svoj dobar rad i trening. Čestitke svima, kazao je trener ASK Zadar Ivica Šola.

image

Atletika Zadar

/Slobodna Dalmacija
03. svibanj 2024 23:42