StoryEditorOCM
SportTREĆA LIGA

U subotu se igra derbi između Zadra i HV Posedarja, a Primorac kod kuće dočekuje Uskoka. Evo što kažu treneri uoči utakmice...

Piše I. Gjergja
3. ožujka 2023. - 19:29

U Posedarju će se odigrati trećeligaški derbi, ali i županijski, u kojem HV Posedraje dočekuje HNK Zadar.

Bit će to sraz drugoga na ljestvici, Zadra, i četvrtog HV Posedarja, a to je ono najbolje od nogometa što imamo trenutno u županiji. U Posedarju već i sada vlada prava nogometna atmosfera, a sutra će sve utihnuti, osim nogometa na igralištu "Gordan Demo" gdje će se odvijati poseban program.

Navijači jednog i drugog sastava jedva čekaju početak susreta. Očekuje se istisni nogometni spektakl, vjeruje se da će oba sastava svojom igrom dati onaj poseban "štih" da će se boriti za svaku loptu, za svaki dobar potez, za svaki gol.

Što se tiče rezultata, utakmica će biti neizvjesna, jedan i druga momčad su u formi, igraju dobro, a tko će koga u taktičkom smislu nadmudriti, trener Marko Pinčić (HV Poserdaje) ili Dragan Blatnjak (Zadar) ostaje da se vidi u 90 minuta igre.

Prema onome što smo saznali obje ekipe su se dobro spremile, nema ozljeđenih ni kartonirani, s najboljim sastavima ulazi se u susret. Stoga razlog više da se dođe na igralište u Posedarje.

Evo što su nam kazali treneri:

- U subotu očekujem pravi derbi. Drago mi je da se napokon utakmica takvog epiteta može odigrati u Zadarskoj županiji pa makar i na ovom nivou. Mislim da sa obje strane nema nikakvih tajni i iznenađenja jer se jako dobro poznajemo. Pobjednika će odlučivati bolji ulazak u susret koji će odrediti daljnji tijek utakmice. Želim da moja ekipa uživa u utakmici takvog karaktera nakon koje će naši igrači uzdignute glave moći reći da su dali sve od sebe. Očekujem veliku podršku naših navijača koje pozivam da nas podrže te dođu u što većem broju - kazao je trener HV Posedarja Marko Pinčić.

- Imamo dobru atmosferu u Klubu, svlačionici i na travnjaku. Zadovoljni smo s onim što smo dosad odigrali u nastavku prvenstva, ali ne baš u potpunosti. Sraz sa Splitom riješen je u prvom dijelu tako da nema razloga da ne očekujemo još jednu dobru nogometnu predstavu. Atmosfera je dobra, dečki su motivirani, spremni i dobro radimo. Optimisti smo - kazao je trener HNK Zadra, Dragan Blatnjak.

U "sjeni" derbija u Posedarju, u Biogradu će Primorac na svom travnjaku „ukrstiti koplja“ sa Uskokom i na neki način vidati rane poraza u Opuzenu od Neretvanca gdje su dobro nadrapali i izgubili sa 4:0. Odrađene su pripreme najbolje što se može za ovaj susret, Biograjci očekuju dobro izdanje i dakako pobjedu.

Evo što nam je za predstojeći susret sa Uskokom kazao igrač Primorca Roko Nakić:

-Trebamo dojam i igru iz prošle utakmice svi što prije zaboraviti i okrenuti se ovom srazu. Od prvog sučevog zvižduka krenuti kao da nam se radi o biti ili ne biti. Nama kalkulacija uvjeren sam da ćemo svih nas 11 koji budemo u sastavu biti kao jedan i dati maksimum svojih mogućnosti kako bi pobijedili i donekle ublažili propušteno u Opuzenu. Pozivam naše navijače da dođu i da nas podrže, kazao je Nakić.

Susret HV Posedraje – Zadar igra se u subotu (04. ožujka) u 15 sati u Posedraju.

Sudac: Marino Majstorović. Pomoćnici: Kujunđić i Kukolj. Delegat: Petr Gabrilo.

Primorac – Uskok igra se u subotu (04. ožujka) u 15 sati u Biogradu.

Sudac: Filip Proleta. Pomoćnici: Klaić i Radonić. Delegat: Zdravko Perica.

16. lipanj 2024 02:07