StoryEditorOCM
SportAJMO ĆA

Uoči 49. plivačkog maratona Preko - Zadar: prijavi se i plivaj, do sada se prijavilo 120 maratonaca!

Piše Ivica GJERGJA
28. srpnja 2021. - 11:59

Domaćin maratona Preko – Zadar, PK Zadar organizira ovogodišnji 49. put tradicionalnu rutu i priprema novosti. Naime, maraton ulazi u Cro cup sustav daljinskog plivanja. To znači da će ove godine, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza startom u 9 sati s rive u Preku, uz maratonce rekreativce, zaplivati i maratonci natjecatelji, registrirani pri Hrvatskom savezu daljinskog plivanja. U CRO CUPU sudjeluju isključivo registrirani plivači dok se tradicionalna utrka održava kao i do sada - u 8 starosnih kategorija. Pliva se poznata ruta od 4600 m, a staza će biti i označena plutačama. Svi rekreativci trebaju imati brodicu za pratnju dok registrirani plivači ne trebaju. I ovim putem mole se ljude dobre volje koji imaju brodice i mogu pomoći u pratnji domaćih plivača da se odazovu sudjelovanju na 49. maratonu (za barkajole osiguran trošak goriva, topli obrok i majica). Kontrolu brodica za vrijeme maratona provode Lučka kapetanija, Pomorska policija, Javna vatrogasna postrojba Zadar, Marina Preko, Jedriličarski klub Uskok, HGSS, EMERGENSEA i Crveni križ. Veliku podršku i ove godine maraton ima od TZ Preko.

Iz PK Zadar pozivaju sve rekreativce i zaljubljenike u plivanje, mlade i stare, da se prijave na 49. maraton. Sudjelovanje na natjecanju prijavljuje se dolaskom u ured Plivačkog kluba „Zadar“ na bazenu Kolovare ili putem web stranice: https://my.raceresult.com/174950/registration

Prijave za sudjelovanje počinju 12. srpnja 2021. a završavaju 2. kolovoza 2021. godine u 12 sati. Svi obrasci dostupni su na web stranici kluba www.pkzadar.hr.

Još je nekoliko dana do održavanja maratona, prijavite se ako želite sudjelovati, prema posljednjim informacijama dosad se prijavilo 120 plivača za sudjelovanje, iz organizatora PK Zadra očekuju ih još više do 2. kolovoza do kada je rok za prijave.

Pozivaju se svi gledatelji na bazen Kolovare gdje se najbrži plivač očekuju oko 9.45 sati, a svečano proglašenje biti će u 13 sati, uz odgovorno ponašanje u skladu s epidemiološkim mjerama koje budu na snazi.

01. svibanj 2024 23:18