StoryEditorOCM
SportNAJUSPJEŠNIJA U AŠK

Veronika Šokota osvojila zlatnu medalju i još jedan naslov državne prvakinje u bacanju koplja​!

Piše Ivica GJERGJA
12. srpnja 2022. - 13:07

Veronika Šokota u Zagrebu je postala prvakinja Hrvatske u kategoriji juniorki u bacanju koplja i tako osvojila svoj 14. naslov prvakinje Hrvatske u 63- godišnjoj povijesti AŠK Zadar. Time je postala najuspješnija atletičarka po osvojenim prvenstvima Hrvatske.

Na dvodnevnom prvenstvu Hrvatske u atletici u konkurenciji juniora i juniorki nastupilo je četvero članova AŠK Zadar koji su ostvarili zapažene rezultate. Prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov državne prvakinje osvojila je Veronika Šokota u bacanju koplja ( 600 g ) s rezultatom 53,21 m. Inače impozantna je niska osvojenih naslova Veronike u svim konkurencijama kao mlađa kadetkinja, kadetkinja, mlađa juniorka, juniorka mlađa seniorka i seniorka, a osim u bacanju koplja Veronika je naslove državnih prvakinja osvajala i u bacanju vortexa, skoku udalj ( dvorana ), te u petoboju ( dvorana ).

Anita Odžaković je u disciplini bacanje kugle ( 4 kg ) osvojila 4 mjesto i s rezultatom 11,14 m ( ostvarila osobni rekord ) , dok je u bacanju koplja ( 600 g ) osvojila 6 mjesto hitnuvši koplje do 40,66 m.

Na 100 m prepone Enea Nikpalj je osvojila 7 mjesto s rezultatom 16,12 sekundi ( osobni rekord ) , a na 100 m je osvojila 24. mjesto s rezultatom 13,35 sekundi.

Kate Nižić je u skoku udalj osvojila 5 mjesto skočivši 5,54 m.

- Izuzetno smo zadovoljni i ponosni na Veroniku u klubu. Očevidno da se radi o kvalitetnoj atletičarki koja će uvjeren sam davati i ostvarivati ubuduće još veće rezultate, uostalom ona je to već pokazala, kazao nam je vidno zadovoljan predsjednik AŠK Zadar Ivica Šola.

 

27. travanj 2024 02:24