StoryEditorOCM
SportIZJAVE NAKON UTAKMICE: BARAĆ, PLANTAK, MRŠIĆ

'Vjerujem da su navijači prepoznali našu želju i volju, ali manjak snage nas je zaustavio'

7. siječnja 2017. - 20:58
zadar_buducnost4-261216

Nikad nije dobro kad se u porazu mora izvlačiti najbolji igrač zadarske momčadi, međutim, brojke su ovoga puta otišle na stranu Borisa Baraća. Njegovo lice nakon utakmice, odavalo je sliku iscrpljenog čovjeka koji se bori do zadnjeg atoma snage...

- Uh, nije bilo nimalo lako igrati, osobito stoga jer je suparnik iznimno kvalitetan, međutim, u jednom velikom dijelu utakmice bili smo unutra, imali ih u šaci, ali nam je ponestalo snage u ključnim trenucima dvoboja. Šteta, šteta – vrtio je glavom Barać.

Kad se odvrti film utakmice onda je svima razvidno da se doista protiv kvalitete koju ima Cedevita nije nimalo lako nositi. Ipak, prvo poluvrijeme je pokazalo da se može barem zaprijetiti... 

- Jest, uveli smo ih u probleme, igrali odlično obranu, dok nam je napad bio miran i siguran. Otuda i onih 47 poena do odmora, međutim, manjak koncentracije, rekao bih, stajao nas je kasnijeg zaostajanja, jer smo dozvolili da nam se Cedevita vrati – misli Boris.

Svejedno, Zadar je kad se malo tko nadao ipak ponudio jednu rezultatsku neizvjesnost, nakon 60:73, uspjeli su se vratiti na svega tri poena manjka.

- Šteta, prije toga su nam pogodili cijeli niz trica, ne mislim da su to bili otvoreni šutevi, išli smo im na ruku, međutim, imali su dovoljno mirnoće u završnici svih tih napada. James i Boatright su dvojac kojeg nije nimalo jednostavno čuvati, ni pratiti, jer na istoj energetskoj razini igraju od početka do kraja utakmice. Za njih umor kao da ne postoji – divio se Barać američkim košarkašima.

I Baraću se po glavi vrtjela činjenica kako je skoro pola momčadi bilo okrznuto virozom. U nizu gripoznih našao se i Ivan Marinković kojeg je visoka temperatura ostavila u krevetu.

- Nije bilo nimalo lako zbog izostanka nama jako bitnih igrača, Jakova Vladovića i Ivana Marinkovića koji je praktički sve do prije početka utakmice želio nastupiti. Mislim, dovoljno je kazati da kroz tjedan nismo odradili ni jedan trening na kojem se moglo igrati pet na pet i onda se takvi moramo nositi s Cedevitom. Vjerujem da su navijači prepoznali našu želju i volju, ali manjak snage nas je zaustavio – zaključio je Barać.

 

BARAĆ U BROJKAMA

Minuta: 31:49

Poena: 17

Ubačaj za jedan: 5/6

Ubačaj za dva: 3/7

Ubačaj za tri: 2/3

Skokovi: 4 u napadu 1 u obrani

Asistencije: 2

 

IZJAVE

VELJKO MRŠIĆ, TRENER CEDEVITE:

- Svi su mogli vidjeti jednu dobru utakmicu jer su dvije momčadi imale dobru napadačku igru i iznimno visok postotak ubačaja. Nama je ovo bila treća utakmica u šest dana, dosta putovanja i onda u susret uđemo sa nedovoljno intenziteta. Jasno, Zadar je to iskoristio, naše zadovljstvo je što smo nakon njihove dobre igre uspjeli do poluvremena doći na minus jedan. U trećoj smo četvrtini pronašli način kako okrenuti utakmicu, odnosno, iz dobre obrane otvorio nam se šut pa smo se odvojili. Ali kao i u nekim drugim utakmicama nakon uvjerljivog vodstva praktički suparnika vratimo u igru. Međutim, ovoga puta je uslijedio naš novi povratak. Boatright? Cijela momčad radi za njega, bilo je dosta blokova za njega, ali on ima i individualnu kvalitetu.

 

NEVEN PLANTAK, TRENER ZADRA:

- Iskreno, odigrali smo iznenađujuće dobro u većem dijelu utakmice i onda nam se ukazao umor, pa smo u te tri minute druge četvrtine ispustili prednost koja je bila izraženija. Cedevita je pak imala veći intenzitet, vrtjeli su svih jedanaest igrača te došli do preokreta. Šteta, nakon njihovog odmicanja mi smo se vratili na 72:75, imali kontru i pitanje je jesmo li se trebali zaustaviti, a nismo i izgubili kontakt. Zapravo, u takvoj euforiji koja nas je nosila u hvatanju njihove razlike, nakon nedostatka snage, bilo je teško očekivati da odemo do kraja. Ono što mogu zaključiti jest to da su igrači dali maksimum i nadam se danu kad ćemo napokon biti kompletni.

10. svibanj 2024 00:47