StoryEditorOCM
SportODLUKA HNS-a

Za popunu Druge nogometne lige, posedarski Vitezovi igraju kvalifikacije s Trnjem!

Piše I. Gjergja
26. srpnja 2022. - 17:39

Kako je Inter Zaprešić odustao od natjecanja u Prvoj nogometnoj ligi, tako je Izvršni odbor HNS-a donio odgovarajuće odluke o popunjavanju mjesta u Prvoj i Drugoj nogometnoj ligi.

Tako će temeljem rezultata iz prethodne sezone, Croatia Zmijavci popunit upražnjeno mjesto u 1. NL. Izvršni odbor je potvrdio da će u trećem stupnju natjecanja (2. NL) sudjelovati 16 klubova kako je bilo i predviđeno te će za jedno upražnjeno mjesto kvalifikacije odigrati Trnje i Hrvatski vitez, također na osnovi prošlosezonskih rezultata. Prema onome što se zna kvalifikacije ova dva kluba trebaju se odigrati 03. i 06. kolovoza, ili pak ako se klubovi dogovore jedan susret. Evo kako su vijest primili u Posedraju, gdje uopće nisu sumnjali da bi HNS mogao donijeti drugu odluku.

- Malo smo u „procjepu“, pripreme su u tijeku no odluka se treba poštovati. Nismo odigrali niti jednu prijateljsku utakmicu, ali moramo maksimalno iskoristiti vrijeme do utakmice da se dobro pripremimo: Očekivali smo izravan ulazak u ligu, no što je tu je, trebamo se adaptirati na novonastalu situaciju. Znajući moje igrače uvjeren sam da će dati svoj maksimum i da se neće ponoviti „gorak okus“ - Čakovca, bio je kratak trener HV Posedarje, Josip Butić.

U posljednji trenutak smo saznali da je klub (HV Posedarje) pozvan na žrijeb kvalifikacija koji će se održati u četvrtak u HNS-u.

Predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije Darko Banić kazao nam je:

-Što reći, odluka HNS-a je tu, HV Posedarje kao naš član ide u kvalifikacije što mi je drago i želim im svaku sreću, no nisam sretan što tamo nije i Zadar, kratko je kazao Banić.

Iako je bilo nedoumica oko kvalifikacijskih utakmica za popunu Druge NL između Trnja i HV Posedarja, sve je razriješio ispred HNS-a, Josip Brezni koji je stao pred reportere i kazao:

- Dana 03. kolovoza odigrati će se prva utakmica, a uzvrat 06. kolovoza. U četvrtak je plenum klubova ove lige i pozvana su oba kluba (Trnje i HV Posedarje), a gdje će se i ždrijebati za prvoga domaćina.

Također, treneri su postavili pitanje koji igrači mogu igrati ove kvalifikacije?

- Mogu igrati igrači koji ovog trenutka imaju registrirane klubovi, sva druga nagađanja oko toga su besmislena. Natjecateljska sezona je završena, završene su i njene kvalifikacije. Ovdje se radi o izvanrednoj situaciji nastaloj istupanjem Intera i popuna se vrši s novim kvalifikacijama. Sa ovim i svim drugim detaljima i propozicijama upoznat ćemo klubove u četvrtak, rekao je Brezni.

26. svibanj 2024 02:44