StoryEditorOCM
Sport3. NL JUG/4. KOLO

Zadar i Posedarje igraju u Kaštelima i Opuzenu, a Primorac dočekuje Makarane. Evo kakve su im šanse za tri boda...

Piše Ivica Gjergja
12. rujna 2023. - 14:41

U četvrtom kolu koje se igra u srijedu Zadar i HV Posedarje odlaze na teška gostovanja kod GOŠK-a u Kaštela te Neretvancu u Opuzen, dok će Primorac odigrati još jednu domaćinsku utakmicu sa Zmajem iz Makarske.

Sva tri susreta su zanimljiva, očekuju se dobre igre i maksimalni ishod, jer sve tri naše ekipe žele pobjedama pokazati što na terenima mogu.

Zadar je u srazu sa Slogom u prošlom kolu vojevao veliki boj, imali su istina domaćini više od igre, ali strijelci nisu uspjeli postići više od jednog gola. U 90. minuti Kristijan Jurić zabio je za tri boda. Kako će se snaći u srazu sa GOŠK Kaštelom vidjet će se jer domaćin dobro vođen i igra presing cijelo vrijeme što će trebati nekako neutralizirati. Uostalom trener Marin Oršulić i njegov stožer dobro su skenirali Kaštelane i znaju što im je raditi.

- Idemo u goste ekipi koja je jaka u prekidima, posložena i ima iskusnog trenera. Bit će to težak teren koji ne dozvoljava kombinatoriku i moramo se prilagoditi tome, biti kompaktni, pametni, skoncentrirani i pokušati izvući najviše iz te utakmice, kazao je Oršulić.

Vitezovi odlaze na uvijek neugodno gostovanje u Opuzen, Neretvancu koji je u prošlom kolu u gostima porazio GOŠK Dubrovnik s visokih 4:0. Trener Marko Pinčić kaže da će sve učiniti da ostanu neporaženi nakon izgubljenog boda u prošlom kolu od kaštelanskog GOŠK-a.

- Očekujemo zahtjevan i težak susret za obje ekipe. Nema predaje sa naše strane, znamo kvalitetu domaćina u što smo se uvjerili snimajući njihov nogometni stil. Uvjeren sam da će se moji igrači postaviti kako treba i dati najbolje što mogu. Vjerujem da bodovi nisu nedostižni, uvjeren je trener Vitezova.

Primorac dočekuje Zmaja u jednom pozitivnom zaletu: u dva posljednja susreta uzeli su četiri boda od pretendenata za prvaka Junaka (jedan) i Zagore (tri). Na igralište Kazimir i Silvio dolazi im uvijek neugodni i borbeni Zmaj iz Makarske koji u Biogradu igra uvijek dobro, a znao je i iznenaditi te odnijeti bodove. Sigurno je da će Primorac sve učiniti u jednom dobrom stanju da riješi susret u svoju korist.

- Ne smijemo se zanositi našim uspjehom u posljednja dva kola. Idemo igrati dobar nogomet, a to možemo jer smo se dosad iskazali. Nemamo ozlijeđenih niti izostanaka i uvjeren sam da će svi oni koji budu u sastavu dati maksimum svojih mogućnosti kako bi uzeli sva tri boda, kazao nam je trener Primorca Dragan Blatnjak.

Utakmice se igraju u srijedu 13. rujna spočetkom u 16,30 sati:

GOŠK KAŠTELA – ZADAR

Sudac: Lukša Klaić. Pomoćnici: Krešić i Proleta. Delegat: Mladen Hrga.

NERETVANAC – HRVATSKI VITEZ POSEDARJE

Sudac: Marijo Jadrijević. Pomoćnici: Taraš i Hajduk. Delegat: Ronaldo Magzan.

PRIMORAC – ZMAJ (M)

Sudac: Jurica Matoš. Pomoćnici: Kalinić i Buturović. Delegat: Marin Matijević.

15. lipanj 2024 19:03