StoryEditorOCM
SportOSVRT NA 3. KOLO

Zadar i Primorac pobijedili, Vitezovi uzeli bod te potvrdili prvo mjesto

Piše Ivica Gjergja
11. rujna 2023. - 13:29

Nakon što Neretvu nisu ”preplivali“ navijački je puk u Zadru očekivao lakši susret i pobjedu Zadra u idućem kolu. No dugo, dugo su igrači Zadra lomili tvrdu i odlično postavljenu obranu Sloge, dosta toga promašili su iz izglednih prigoda, da bi na kraju Jurić sve nadoknadio. Naime, igrala se 90. minuta kada je Leutić proslijedio loptu popularnom Kikiju koji utrčava u prazan prostor gostujućeg šesnaesterca te nakon snažnog udarca u lijevu vratarevu stranu lopta završava u mreži.

– Znao sam da od Luetića mogu očekivati takvu loptu. Vidio sam da je golman već krenuo na jednu stranu i odlučio sam se za drugu. Srećom, pogodio sam. Bila je to teška utakmica, u kojoj se Sloga postavila vrlo organizirano. To je dobar sastav, s dobrim trenerom. Na kraju je odlučila naša kvaliteta, kazao je Jurić.

HV Posedraje je odigralo ”samo“ 3:3 sa izuzetno dobrom momčadi GOŠK Kaštela koju vodi jedan od najboljih trenera u Dalmaciji Siniša Jalić. Očekivalo se da nakon dva uspjeha, protiv Neretve i Sloge, dođe i treći, ali to se nije dogodilo. Imali su Vitezovi vodstvo od 2:0, te i 3:2, no umjesto da zatvore susret Čubelić u sudačkoj nadoknadi postiže zgoditak za poravnanje bod odlazi Kaštela. Trener Marko Pinčić će sigurno imati što kazati svojim igračima...

- Ne možemo doći sebi i žao nam je što smo ostali bez dva boda. Imali smo dosta prilika da ranije zaključimo utakmicu, nismo to uradili i to nam se u smiraj susreta osvetilo. Šteta, kazao nam je Ivan Tokić.

Primorac je nakon dobre igre u prošlom kolu kod Junaka u Sinju sada skinuo ”skalp“ pretendentu za prvaka Zagori iz Unešića. Ni Pašaice, navijačka grupa koja uvijek prati Zagoru, nije im pomogla iako su cijeli susret drukali za njih.

Primorac je već u ranoj fazi susreta imao dvije prilike, ali su uzvratili gosti u 9. minuti, no bez zgoditka. Dugo se vodila bespoštedna borba između dva kaznena prostora, lopta je završila u golu tek u 83. minuti, nakon lijepe akcije Nakića, Jurišić i na kraju Birkić, koji je opalio s vrha kaznenog prostora za 1:0.

Mora se reći, kada su ušli Vodopija i Nakić bila je to druga igra. Kad govorimo o igri tada se ne smije zaboraviti igrača susreta Dina Kulaša, koji je odigrao znalački - majstorski je povezivao linije, bio brana napadačima Zagore, a u svemu su mu pomogli strijelac Vice Birkić, koji zaslužuje igru u višem rangu, te Nakić, Jurišić i ostali suigrači.

- Napadali smo cijeli susret, a na kraju je pobjeda zasluženo pripala nama, jer smo odigrali jednu od najboljih utakmica dosad. Protivnik opasan no znali smo kako igra, njihov zaštitni znak su kontre, a mi smo ih tu zaustavili i imamo trio boda više. Vjerujem da možemo ovako nastaviti, kratko nam je kazao strijelac zgoditka za Primorac Vice Birkić.

Redoslijed na ljestvici:

1. HV Posedarje - 7 bodova,

4. Zadar - 6 bodova,

9. Primorac - 4 boda.

16. lipanj 2024 03:02