StoryEditorOCM
SportOSVRT NA 17. KOLO

Zadar, Primorac i Posedarje osvojili maksimalnih devet bodova. Kako pobjede komentiraju Oršulić, Šarić i Šimurina...

Piše Ivica Gjergja
4. ožujka 2024. - 14:22

ZADAR

Sam pogled na ljestvicu Treće lige Jug govori da su predstavnici Zadarske županije odlično odradili 17. kolo. Zadar, Primorac i HV Posedarje osvojili su maksimalan broj bodova što je dobar zalog za buduće susrete. 

Zadar je imao teškog protivnika, Neretvu, koja je dva puta vodila, no oni su iznašli snage i znanja da na kraju dođu do pobjede. ”Čavao za pobjedu“ zakucao je Šutalo (3:2) pred sam kraj susreta te tako, uz tri nova boda, osigurao Zadru ostanak na čelu ljestvice. 

- I prije susreta s Neretvom znali smo njenu kvalitetu i bili smo svjesni da će biti teška utakmica. Imaju odlično posloženu momčad koja se u igri nadopunjuje, znali smo da ćemo imati s njima problema. To se i pokazalo, dva puta su vodili, no karakter i vrijednost naših igrača doveo nas je do željenog rezultata. Mojim igračima sve čestitke na prikazanoj igri i rezultatu. Idemo svojim putem, imamo "gen" pobjednika koji je sada izašao na vidjelo i sigurno ćemo nastaviti istim smjerom, kazao je nakon susreta trener Zadra Marin Oršulić.

PRIMORAC

Igrači Primorca ušli su u svoj ”kolotečinu” - vani bod, a doma tri - što su pokazali i u derbiju kola, na utakmici s Junakom (1:0). 

Bila je to dobra utakmica s obje strane, gledatelji su uživali u nogometu iako nije bilo puno golova, samo jedan je bio dovoljan domaćinu za pobjedu. 

- Sve nevjerne Tome smo razuvjerili i dokazali da ovaj tim ima kvalitetu koja je Primorcu potrebna. Naime, u velikom trećeligaškom derbiju smo bili bolji, no moram priznati da je i Junak odigrao izvrsno. To je kompaktna momčad koja zna što radi na terenu, a zgoditak kojeg smo postigli je donio pobjedu. Imali smo više od igre, a kao sportaši volimo biti pobjednici, to sada jesmo i želimo ostati, kratak je bio trener Primorca Leo Šarić.

HV POSEDARJE

Vitezovima je pripala zaslužena i slatka pobjeda u Posedarju u srazu sa Slogom (3:1). Ni nakon poraza od Neretve u prvom kolu u Posedarju nisu bili loše volje, dapače, trener Ivan Šimurina je bio zadovoljan igrom svoje momčadi i obećao je da će tako igrati i dalje. Slogi iz Mravinaca njegovi su igrači zabili tri lijepa zgoditka i donijeli uvjerljivu pobjedu na radost svojih navijača. 

- Slogu znamo kako dobar sastav koji teško pada, no ovaj put su pali šaptom. Bili smo superiorni, znali smo što trebamo raditi i nismo u tome gubili koncentraciju. Ostvarili smo sve što smo dogovorili prije susreta. Zadovoljan sam zalaganjem i željom za pobjedom mojih igrača koja je zaslužena i slatka te izražena visokim rezultatom. Ovakav odnos prema igri je zaloga da se ne trebamo bojati za buduće susrete, kazao je trener Šimurina.

Ljestvica: 

1. HNK Zadar    17    12    2    3    41:18    23    38 

3. HNK Primorac    17    9    5    3    27:13    14    32

6. HV Posedarje    17    8    6    3    32:15    17    30

16. lipanj 2024 01:33