StoryEditorOCM
SportOSVRT NA 16. KOLO

Zadar u gostima ‘razbio‘ Kamen, Vitezovi se ‘utopili‘ u Neretvi, a Primorac odgođen za srijedu

Piše Ivica Gjergja
26. veljače 2024. - 11:15

Zadar je u 16. kolu bio bolji od Kamena 3:1, a Neretva je kod kuće savladala HV Posedarje 2:1. Treći član Treće lige jug iz Zadarske županije, biogradski Primorac, trebao je igrati u Opuzenu s Neretvancem, no ispriječila se kiša i naplav vode na igralištu Podvornica pa je susret odgođen za srijedu 28. veljače u 14,30 sati.

Zadrani su učinili veliki korak u obrani prvog mjesta u Ivanbegovini. U gostima su ‘razbili‘ kamen s tri zgoditka od čega je dva puta bio strijelac Ante Vukadinović, koji se profilirao u igrača susreta, te jednim Luetića. Ovom su pobjedom ostali na vrhu prvenstvene ljestvice. 

Zadrani su se predstavili kao borbena družina koja ni u jednom trenutku nije položila oružje, naprotiv, na terenu su odradili izvrsno bez obzira na kaljužu koju je stvorila kiša na igralištu. Uspjeh Zadra je veći ako se zna da je Kamen ojačao svoje redove prije početka prvenstva. Ali ni to im nije pomoglo pred furijom aktualnih prvaka jesenje polusezone koji u sitom ritmu nastaviti. 

- Bez obzira na izuzetno loše vremenske uvjete i raskvašeni teren, moji su igrači pokazali da imaju karakter, znanja i voljni momenat koji nas je vodio do pobjede. Dečkima sve čestitke na borbenosti i odnosu prema igri. Zna se što hoćemo i možemo, a to radimo već u prvom susretu. Odigrali smo pored toga taktički odlično, disciplinirano, a zgodici su padali kako plod dobro izrađenih akcija. Kamenu zahvala za korektnu igru, idemo dalje u istom pobjedničkom ritmu, kazao je na kraju susreta trener Marin Oršulić

Zadar je na ljestvici prvi s 35 bodova.

Posedarski vitezovi u Metkoviću nisu uspjeli ‘preplivati‘ Neretvu, poraženi su s golom razlike i s dva zgoditka u mreži. Trener Ivan Šimurina je ipak zadovoljan prikazanom igrom, Posedarje je odigralo dobro, jednostavno se nije moglo više protiv u ovom času bolje ekipe.

- Borili smo se protiv napaljenih domaćina, ali i vremenskih uvjeta, jer se zbog kiše koja nije prestajala nije mogla kontrolirati lopta. Moji su igrači dali sve od sebe i vodili igru onako kako smo se u pripremi utakmice dogovorili. Igrali smo visoki presing, no iskreno na ovom terenu bolje su se snašli naši domaćini i bodovi su ostali kod njih. Mi se okrećemo budućim susretima, već u srijedu imamo Kup i na njega smo usredotočeni, kazao nam je trener HV Posedarje.

HV Posedarje je na ljestvici na šestom mjestu s osvojenih 27 bodova. 

15. lipanj 2024 23:58