StoryEditorOCM
SportOSVRT NA 2. KOLO

Zadarski trećeligaši ovog vikenda osvojili svih devet bodova: pao je Split, Neretvanac i Kaštelani

Piše Ivica Gjergja
4. rujna 2022. - 12:37

Lijepo je vidjeti devet bodova, ukupni bodovni saldo, kojeg su ovog vikenda zadarski trećeligaši utržili u srazu s vrlo kvalitetnim momčadima: tri susreta i tri pobijede.

Zadar je tako u Žrnovnici igrao derbi kola sa Splitom. Nekadašnji prvoligaši su ukrstili koplja, a Zadar je odmah na početku susreta dao do znanja da će biti tvrd orah, što se na kraju susreta i pokazalo. Naime, Zadar je pobjedu dočekao u 79. minuti kada je kapetan Jure Jerbić postigao drugi zgoditak i sva tri boda prenio u Donatov grad. Atmosfera u klubu je dobra, u dva kola ostvarene su dvije pobjede, na kontu je šest bodova. Želi se ostati prvom mjestu i u nastavku prvenstva...

- Prema svim parametrima odigrali smo dobru utakmicu sa zaista kvalitetnim protivnikom Splitom. Većinu susreta smo bili bolji i na kraju smo zasluženo pobijedili. U prvom dijelu smo imali dominaciju međutim nismo uspjeli to materijalizirati zgoditkom, no u drugom poluvremenu smo iskoristili naše šanse. Zadovoljni smo zbog dobrog starta u prvenstvu, ali nema stajanja, već se okrećemo domaćem susretu u srijedu. Nova tri boda tražit ćemo od naših susjeda u Posedarju, kazao je Jerbić.

U Biogradu je Primorac dugo lomio Neretvanac koji se pokazao kao jako kvalitetna obrambena momčad, u svakom trenutku znaju što im je raditi. Dvije prigode koje se teško promašuju propustio je iskoristiti najbolji igrač susreta Luka Vodopija. Naime, Vodopija je u 43. minuti, a nakon idealnog upošljavanja od strane Lazarevskog, sve dobro uradio no udarac mu je obranio vratar Neretvanca, Bačić. U 45. minuti njih dvoje su se opet sučelili, Vodopija je tukao no Bačić je opet bio na visini zadaće.

Tijekom dugog dijela susreta Primorac je još više pritiskao, a trud se na koncu isplatio kada je Vodopija u 89. minuti zabio za vodstvo, konačnu pobjedu i osvojena tri boda.

- Dugo smo opsjedali vrata Neretljana koji su se pokazali kao dobra momčad, poglavito u obrambenom dijelu. Našim upornim pritiskom uspjeli smo postići zgoditak i osvojiti tri nova boda. Na kraju sam kao i moji suigrači zadovoljan, kazao je Vodopija.

Posedarski vitezovi su borbenom i napadačkom igrom zasluženo došli do pobjede 2:1 protiv GOŠK Kaštela. Kaštelani su dobro posložena momčad vođena jednim od najboljih trenera, Sinišom Jalićem, nekad trenerom Zadra. Sve je bilo na strani domaćina, a dobr aigra dovela je do vodstva u 43. minuti kada je smireno s vrha kaznenog prostora kapetan Jure Ivandić zabio za vodstvo.

U 54. minuti gosti su poravnali, domaću obranu uhvatili su na krivoj nozi za 1:1. Pobjedu je donio uvijek borbeni, uporni i na desnom boku “dosadni” Josip Jurjević koji je jednu lijepu akciju svojih suigrača u 77. minuti materijalizirao za 2:1.

- Naši gosti iz Kaštela bili su nam totalna nepoznanica. No našom igrom i upornošću došli smo do zgoditaka i velike pobjede. Vraćamo se u formu i vjerujem da ćemo tako nastaviti i u sljedećim susretima koji nas čekaju u ligi, kratko je kazao Jurjević nakon susreta.

Već u sljedeću srijedu igra se "izvanredno kolo", a u derbiju Zadarske županije susreću se Zadar i HV Posedarje, igra se na Stanovima u 17 sati.

Primorac je gost Uskoka na Klisu, početak susreta je također u 17 sati.

15. lipanj 2024 22:04