StoryEditorOCM
SportUM & TIJELO

Zadrani na međunarodnom aikido sportskom susretu u Oroslavju: učitelj Shihan Bruno Maule u svibnju dolazi u naš grad

Piše I. Gjergja
20. listopada 2023. - 14:24

Još jednom zagorski grad Oroslavje ugostio je aikidoke na međunarodnom sportskom susretu koji je vodio Shihan Bruno Maule, 9. Dan, jedan od glavnih aikido učitelja-instruktora, odnosno voditelja europske Musubi ki aikido organizacije.

Domaćini iz Oroslavja zajedno s zadarskim aikidokama, te ostalim vježbačima iz Italije i Hrvatske, imali su prigodu upoznati visoke kriterije aikido borilačkog umijeća, te temeljna načela ki aikido stila, uz potpunu primjenu tehnika i metoda na tatamiju ali i svakodnevnom životu.

image

Zadrani na međunarodnom aikido sportskom susretu u Oroslavju

Nv/Slobodna Dalmacija

Bila je to još jedna potvrda duže prijateljske i sportske suradnje Oroslavja i Zadra, na razvoju interesa za aikido u Hrvatskoj. Uz vrijednost Ki testiranja koordinacije uma i tijela, neagresivne primjene aikida i rada s partnerima-napadačima, posebna riječ posvetila se i radu s Bokkenom (drvenim mačem) i Jo-om (štapom). Aikido je ponovo potvrđen kao borilačka vještina ali produbljena širim razumijevanjem i upotrebom tehnika bez suvišne sile. Nasilja je ionako previše u današnjim vremenima, te je bilo vrlo zanimljivo koja rješenja za um i tijelo pruža aikido, odnosno njegov ki aikido stil.

Na sportskom susretu sudjelovali su Zadrani Lucija Klasić, Vojko Vrdoljak, Josip Ražov i Lara Vertovšek, a svoj dio u vođenju treninga imali su i zadarski majstori-instruktori Vesna Vertovšek 4. Dan i Nenad Vertovšek 6. Dan, zajedno s Jozom Matišićem 4. Dan iz oroslavskog kluba „Put“.

image

Zadrani na međunarodnom aikido sportskom susretu u Oroslavju

Nv/Slobodna Dalmacija

Zadrani su imali i ugodno vježbanje i druženje s mentorom i učiteljem Shihanom Bruno Maule-om i prijateljima iz Italije, kao i svim prijateljima iz Oroslavja s kojima će vjerojatno imati i poseban zajednički susret u Zadru.

U Zadar će, kako je dogovarano, doći i Shihan Bruno Maule u svibnju iduće godine, pa će tako u novom međunarodnom sportskom susretu, moći uživati i zadarske aikidoke i svi zainteresirani građani.  

27. travanj 2024 13:39