StoryEditorOCM
SportBOKS

Zadranin Petar Krešimir Knežević ide na kvalifikacije: želi sudjelovati na Olimpijskim igramaI!

Piše Ivica Gjergja
17. lipnja 2023. - 19:47

Mnogo toga se izdogađalo pozitivnog i lijepog kod boksača Petra Krešimira Kneževića (19), reprezentativca, koji je pored toga što je osvojio sve naslove državnog prvaka u mlađim dobnim skupinama od kada trenira boks, a nedavno je postao dvostruki prvak u seniorima i seniorima do 22. godine u Kutini gdje je bilo vrlo kvalitetnih boksača s kojima se Knežević dobro nosio. On je kao prvi nositelj prošao direktno u polufinale i pobijedio Zagrepčana, nokautom već u prvoj rundi. U samom pobijedio je Riječanina i ostvario pravo sudjelovanja u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a prve će se održati u Krakovu  21. lipnja.

-Svakom sportašu, a i meni je sigurno čast nastupati za Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima. Iskustveno znam da je nastupati za Hrvatsku sasvim drukčije nego za svoj klub i sebe osobno. Prvo veliko natjecanje bilo mi je Europsko prvenstvo u Budvi 2021. godine, a od tada do danas mnogo toga se promijenilo. Cilj mi je na prvim kvalifikacijama u Krakovu izboriti normu. Odradili smo odlične pripreme spremni smo maksimalno dobro nadam se da bi se mogao kvalificirati za OI, priča nam Knežević.

Koliko se od rujna prošle godine toga se promijenilo kod tebe, prešao si radi studija u Zagreb, a tamo i treniraš?

- Zadar je moj grad no što se tiče boksa, razlika je dosta velika na strani Zagreba, iz jednostavnog razloga jer imaš više mogućnosti za sparing na trenizima. Veći je izbor jakih protivnika pa i sam napreduješ uz njih.

Pripreme za Krakovo si odradio u Zagrebu među ostalim i sa Gabrijelom Veočićem koji je ponajbolji hrvatski boksač i ti sparinzi su bili od velike koristi?

-O da. Samo se od toga može mnogo naučiti, a ja jesam, skupa odlazimo i na kvalifikacije. Te pripreme su bile jedna divna priča, što mogu reći nego ponovilo se.

Podsjetimo da na kvalifikacije za Olimpijske igre idu tri žene i pet muškaraca reprezetativaca Hrvatske. Izbornik Kristijan Hodak zadovoljan je odrađenim na pripremama, evo što je kazao za muški dio repke:

-Na Europskim igrama u Krakovu nastupit ćemo s našim najboljim i najizglednijim kandidatima za plasman na OI. Gabrijel Veočić evropski prvak je do 22 godine, s tri pobjede na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Taškentu. Dečko se dokazao u svjetskom vrhu te je najozbiljniji kandidat za nastup na OI. Također tu je Marko Čalić i Marko Milin s pobjedama na najvišoj razini. Pa Mateo Komadina, a naš Petar Krešimir Kneževi sa 19 godina je najmlađi, no silno perspektivan momak, koji se dokazao na Beogradskom pobjedniku i na prvenstvu Hrvatske. Očekujem uspješan nastup naših boksača i dakako više od jednog plasmana na Olimpijske igre.

Svima njima želimo mnogo uspjeha.

08. svibanj 2024 01:24