StoryEditorOCM
SportUNISPORT FINALS STUDENATA U ROVINJU

Zadranke viceprvakinje u košarci!

Piše Ivica GJERGJA
3. lipnja 2018. - 22:16
kosarkasice

U Rovinju se održalo natjecanje UniSport Finals, koje je okupilo 750 najboljih studenata sportaša Hrvatske koji su se nadmetali u sedam sportova (košarka, futsal, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis i šah). Na natjecanju su u Istri nastupili i sportaši Sveučilišta u Zadru, koji su ostvarili odlične rezultate osvojivši tri odličja.

Tako su košarkašice postale studentske viceprvakinje RH. Prvo su u polufinalu pobijedile ekipu Splita rezultatom 66:63, da bi potom u finalu protiv ekipe Osijeka u utakmici punoj drame i preokreta nakon produžetka izgubile rezultatom 73:72. Šahistice i šahisti Sveučilišta u Zadru svojim su šahovskim potezima svatko u svojoj konkurenciji došli do trećega mjesta i brončanih medalja. Osim gore navedenih sastava, u Rovinju je nastupila i ženska stolnoteniska ekipa, koja je na završnom turniru osvojila četvrto mjesto, dok su muška stolnoteniska ekipa i ženska teniska ekipa zauzele peto mjesto poretka.                  

U ukupnom redoslijedu od 13 hrvatskih visokoškolskih institucija nakon zbrojenih svih osvojenih medalja u svim sportovima, Sveučilište u Zadru osvojilo je peto mjesto iza Zagreba, Osijeka, Rijeke i TVZ-a.

04. svibanj 2024 03:31