StoryEditorOCM
SportNA VIŠNJIKU

Završilo Prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici: "Ovaj grad ima veliki potencijal i u budućnosti organizirati vrhunska gimnastička natjecanja"

Piše Zadarski.hr
26. studenog 2023. - 16:51

Obaveznim programima muške i ženske sportske gimnastike te slobodnim muškim programima u Dvorani Krešimir Ćosić u Zadru završeno je Prvenstvo Hrvatske. Odličan domaćin za čak 300 gimnastičara iz 33 hrvatska kluba ovoga vikenda bio je Gimnastički klub Salto Zadar.

„Zadar je prvi put od osamostaljenja Hrvatske bio domaćin Nacionalnog prvenstva i sa svojim vrijednim timom ljudi odmah se pokazao kao jako dobar organizator. Ovaj grad ima veliki potencijal i u budućnosti organizirati vrhunska gimnastička natjecanja, i ne samo na razini Hrvatske, nego i međunarodna“, rekao je predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik.

U ženskom obaveznom programu prvakinja Hrvatske u mlađeseniorskoj konkurenciji je Leona Radek iz GK Marijan Zadravec Macan, u juniorskoj kategoriji Lorelai Grgurinović (GK Marjan), dok su njezine klupske kolegice također bile na vrhu postolja - najbolja mlađa juniorka je Ena Čikotić, a Rita Rosandić kadetkinja. Ena Šarinić (ZTD Hrvatski Sokol) najbolja je mlađa kadetkinja.

U muškom obaveznom programu mlađeseniorski prvak je Filip Lech (GK Inova-gim), juniorski Dominik Vidović (GK Marijan Zadravec Macan), mlađejuniorski Patrik Kordić (GK Hrvatski Sokol Vinkovci), a kadetski Rafael Zember (GK M.Z. Macan).

U muškom slobodnom programu mlađeseniorski naslov osvojio je Vito Telebuh (ZTD Hrvatski Sokol), juniorski Dorijan Krsnik (GK Novi Zagreb), mlađejuniorski Tom Profeta (ZTD Hrvatski sokol), a kadetski Jura Kaučić iz istog kluba.

Rezultate možete pogledati OVDJE.

02. svibanj 2024 08:20