StoryEditorOCM
Sport3. HNL JUG - 9. KOLO

Županijski derbi pripao Primorcu: Vodopija s tri gola razoružao Vitezove

Piše Ivica Gjergja
10. listopada 2020. - 19:18

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Gledatelja 136. Sutkinja: Jelena Pejković (Split). Pomoćnici: Sarić i Kujunđić.

PRIMORAC – HV POSEDARJE 4:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 Vodopija (29), 2:0 Vodopija (46), 3:0 Vodopija (52), 4:0 Kevin (85). Najbolji igrač: Luka Vodopija (Primorca).

PRIMORAC: Stojanov, Colić (od 64. Zelić-), Birkić, Ješe, Vodopija (od 87. Čačić-), Lazarevski, Klopp, Banić (od 64. Kevin), Pranić, Okechukwe (od 78. Galešić), Jurišić. Trener: Mirko Labrović

HV POSEDARJE: Ivančić, Klanac, Paleka, Vukadinović (od 71. Jukić), Rončević, Surać, Šušak (od 71. Jurjević – Adžić), Jurić Remšak, Brkić, Jurjević. Trener: Kristijan Tuta.

Bez imalo respekta obje momčadi su krenulo žustro u pravi nogometni derbi ne bi li što prije svojoj momčadi donijeli koji zgoditak. Prvi su gosti u 10. i 11. minuti imali poluprigode Brkića i Rončevića, da bi Okochukwe u 17. minuti tukao preko gola za Biograd.

U periodu od 23. do 28. minute domaćini su nekoliko puta dobro probili strane, prigode su redom imali Banić, Klopp i Ješe, ali bez pogotka, da bi Jurišić u 29. minuti odlično ubacio u peterac iz slobodnog udarca, visoki Vodopija „car peterca“ primio je loptu i zakucao za vodstvo od 1:0.

Nakon njega Marko Colić je sa preko 20 metara tukao tik pokraj vratnice. U tom periodu nismo puno vidjeli od Viteza, samo je njihov trener Tuta izgubio glas upozoravajući i raspoređujući svoje nogometaše, no promjena rezultata nije bilo do kraja poluvremena.

Samo što se krenulo sa centra u drugom dijelu stasiti Banić je probio lijevi bok ubacio na drugu vratnicu za Kloppa, a ovaj povratnu u peterac za Vodopiju koji glavom zabija pokraj vratara gostiju Ivančića, gostujuća obrana je opet „pala“.

Pali su gosti, no mora se priznati da su i domaćini osmislili lijepu akciju dvojca „B-V“, Banića koji je dugom loptom uposlio u trku Vodopiju, a on produžuje loptu u mrežu za 3:0.

Samo što su ušli u igru Zelić i Kevin odigrali su dupli pas, a ovaj potanji je zabio četvrti zgoditak za domaćina.

Nakon toga sporadičnim napadima pokušavali su oba takmaca doći do gola no nije se rezultat derbija mijenjao.

Pred kraj susreta trener Mirko Labrović je izvukao najboljeg igrača susreta Luku Vodopiju iz igre, a ovaj je dobio dugotrajni aplauz za svoj hattrick.

08. rujan 2024 02:13