StoryEditorOCM
TribinaNIJE NEGO

Grad ispravio vlastito priopćenje! Iz drugog puta objasnili što se sinoć događalo na sastanku Dukića s predsjednicima klubova vijećnika

Piše Zadarski.hr
10. studenog 2021. - 08:38

Iz gradske uprave jutros je stiglo priopćenje kojim je ispravljeno priopćenje iz iste te gradske uprave poslano u utorak kasno navečer kojega je pisao Boris Artić.

Novo priopćenje prenosimo u cijelosti.   

"Uz ispriku svim sudionicima jučerašnjeg sastanka i javnosti, šaljemo ispravak i dopunu priopćenja s jučerašnjeg sastanka gradonačelnika s predstavnicima klubova vijećnika o rebalansu proračuna i financijskoj pomoći KK Zadru.

U utorak navečer održan je radni sastanak gradonačelnika Branka Dukića i zamjenika Ante Babića s predstavnicima klubova vijećnika u Gradskom vijeću Damirom Burčulom (HDZ), Eniom Meštrovićem i Adelom Frank (Nezavisna lista), Antom Rubešom (Akcija mladih) i Damirom Biloglavom (DP) dok se predstavnici Kluba SDP-a nisu odazvali na sastanak.

Tema sastanka bila je rebalans Proračuna Grada Zadra za 2021. godinu s naglaskom na financiranje KK Zadar s.d.d. Svi sudionici sastanka usuglasili su zaključke kojima se traži odgovornost i dosljednost službenih osoba u sportskom sektoru Kluba ostavkom odgovorne osobe, raspisivanje javnog natječaja za izbor sportskog direktora Kluba te imenovanje članova Nadzornog odbora (tri predstavnika Grada, jedan navijača, jedan veterana, četiri sponzora i dioničari).

Dogovoreno je kako će se Klubu kroz rebalans dati potrebna financijska pomoć u prijelaznom razdoblju do proračuna AKO se ispoštuju usuglašeni zaključci. Također, prihvaćeni su ključni programi u rebalansu koji se odnose na odgoj i školstvo, socijalnu skrb, EU projekte koji su dogovoreni u tekućoj godini i čije neizvršavanje opterećuje proračun penalima."

02. travanj 2023 11:11