StoryEditorOCM
TribinaREAGIRANJE

Predsjednici vodenih sportova s Višnjika oštro odgovaraju Rubeši: "Iz njegovih se izjava jasno vidi apsolutno ne poznavanje situacije na zatvorenom plivalištu"

Piše Zadarski.hr
14. studenog 2022. - 17:10

Nastavno na konferenciju za novinare koju je sazvao gradski vijećnik i Predsjednik NO KK Zadar, klubovi vodenih sportova prozvani od strane Ante Rubeše žele ukazati na prilično negativno i neargumentirano obrazloženje kojem je svrha i cilj stopiranje završetka izgradnje bazena, a samim time i  dovršetka izgradnje ŠC Višnjik. 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

- Izjavom kojom se pozivamo da se podijelimo na one koji su za košarku i na one koji su protiv je potpuno promašena, jer nitko od nas ne želi dovoditi u pitanje košarkaški klub, ali isto tako ne želimo da se po tom pitanju djeca koja treniraju vodene sportove stavljaju u nepovoljniji položaj pogotovo kad su u pitanju stvari koje nemaju veze jedna sa drugom.

Iz navedene izjave jasno se vidi apsolutno ne poznavanje situacije na zatvorenom plivalištu. Na spomenutom objektu dnevno trenira i rekreira se do 1000 djece i odraslih.

image
Luka Gerlanc/

Izjavom koju je dao gosp. Rubeša nije rekao najbitniju stvar da razvoj vodenih sportova nije moguć ukoliko se ostane na postojećoj infrastrukturi, a možemo biti toliko slobodni da se ni ne čudimo jer gosp.Rubeša ne poznaje i ne zna što je potrebno da bi se vodeni sportovi nastavili razvijati u smjeru za koji smo sigurni da bi svi željeli.

Izgradnjom zatvorenog plivališta razvoj vodenih sportova je više nego očit, rezultati u svim granama vodenih sportova su vidljivi i prepoznati ne samo u našem gradu nego i puno šire.

image

Predsjednik KSV-a Zadar Marko Nevešćanin, glavni trener ukrajinske reprezentacije Illya Kvasha (Ilija Kvaša) i direktor SC Višnjik Denis Karlović

Višnjik.hr/Slobodna Dalmacija

Postojeći uvjeti za plivanje, skokove u vodu i vaterpolo sigurno na bazenu kapaciteta kakav je naš ne zadovoljavaju elementarne potrebe navedenih klubova, ali ovim priopćenjem ne želimo elaborirati sve stvari jer ovo priopćenje nije ni vrijeme ni mjesto za takve stvari.

Naša namjera i cilj je upozoriti da paušalne izjave bez ikakvih spoznaja donose štetu, tako da na žalost ako budemo postupali po spomenutim izjavama opet ćemo sanirati štetu, a nećemo se baviti prevencijom - napisali su u dopisu koji su poslali medijima predsjednici Marko Neveščanin (KSV) i Goran Jovančević (VK) 

                                                                      

30. travanj 2024 02:29