StoryEditorOCM
TribinaMARKO PUPIĆ-BAKRAČ

Zašto je Narodni muzej kao pravna osoba tužio novinare Slobodne Dalmacije zbog pisanja o Renati Peroš i Davidu Ricovu, tko će platiti odvjetnika?

Piše Marko Pupić-Bakrač
9. ožujka 2022. - 09:28

Brže se procesuiraju i ministri i to zbog manjih krimena, primijetio je županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač koji je uputio priopćenje za javnost nakon što je Županijski sud u Vukovaru donio presudu kojom je odbio žalbu Renate Peroš, Davida Ricova i Narodnog muzeja Zadar (NMZ) -koji su tužili „Slobodnu Dalmaciju“ zbog teksta o zapošljavanju Davida Ricova u Narodni muzej u svojstvu konobara, pa su za pretrpljene duševne boli i „grubo napadnutu čast i ugled“ od „Slobodne“ tražili 90 tisuća kuna. Svakom po 30 tisuća: Ricovu, Renati Peroš i Narodnom muzeju. Pupić-Bakrač prijavio je zbog toga zloupotrebu položaja i ovlasti PU zadarskoj i DORH-u, ali odgovore, tvrdi, nije dobio.

- Kao Županijski vijećnik više puta sam postavljao pitanja tko plaća troškove ovog postupka i odvjetnika budući je isti odvjetnik zastupao Narodni muzej, Renatu Peroš i Davida Ricova, te zašto je Narodni muzej kao pravna osoba tužio novinare zbog pisanja o Renati Peroš i Davidu Ricovu. Na pitanja nikada nisam dobio odgovore. Sve ovo sam prijavio i vama sa zahtjevom za istragu, poduzimanje radnji i mjera iz vaše nadležnosti (PU zadarska, DORH). Nakon godina čekanja na moju prijavu nisam dobio nikakav odgovor. 

Sad kad je sud donio pravomoćnu presudu razvidno je da je Narodni muzej oštećen budući na njegov teret padaju troškovi suđenja i odvjetnika. I malo dijete bi tu moglo ustanoviti činjenice i okolnosti u roku odmah a vi niste u stanju godinama !? Nadam se da će vas pravomoćna sudska odluka prosvijetliti i ubrzati. Molim da me se kao prijavitelja obavijesti o stanju predmeta - pisao je PU zadarskoj i DORH-u vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije Marko Pupić-Bakrač.

30. travanj 2024 22:59