StoryEditorOCM
TribinaUDRUGA "SOLIDARNOST" PIŠE PREDSJEDNICI TRGOVAČKOG SUDA U ZADRU ARDENI BAJLO:

"Zašto nema ročišta za "Adriju" – je li građevinska mafija bacila oko na njeno zemljište?"

Piše Zadarski.hr
16. svibnja 2018. - 16:31
prosvjed_adria8-270215

Udruga "Solidarnost" je upitula otvoreno pismo Ardeni Bajlo, predsjednici Trgovačkog suda u Zadru. Njihovo pismo prenosimo u cijelosti.

 

Poštovana predsjednice Trgovačkog suda u Zadru! Već duže vrijeme u Trgovačkom sudu u Zadru ne zakazuje se nikakvo ročište u stečajnom postupku nad dužnikom Adria d.d. Zadar u predmetu St-9/15. Ovim putem zamoljavamo Vas da Trgovački sud u Zadru nastavi što prije sa zakazivanjem ročišta u navedenom predmetu.

Ovakvim odugovlačenjem postupka obezvrjeđuje se imovina Adria d.d. Zadar, te se njena procijenjena vrijednost drastično snižava. Na kraju će se imovina prodati u bescjenje. Također, cijeli krug tvornice Adria d.d. Zadar je bez zaštite, čija se imovina kontinuirano devastira. Adrijino atraktivno zemljište uz more prostire se u zadarskoj lučko-industrijskoj zoni uz novu luku u Gaženici na oko 70.000 kvadratnih metara.

Kome je to u interesu? Je li zbog svoje atraktivne lokacije u zadarskoj luci zemljište zapelo za oko građevinskoj mafiji pa se zbog toga odugovlači s postupkom? Dosadašnja praksa pokazuje kako je najjeftinije preuzeti tvrtku, njezino zemljište i nekretnine, putem stečaja, umjesto da se taj prostor otkupi regularnim kupoprodajnim ugovorom prema tržišnoj cijeni koja vrijedi za nekretnine.

Poštovana predsjednice nadamo se da će se što prije zakazati ročište u predmetu St-9/15., a sve kako ne bi došlo do drastičnog umanjenja imovine Adria d.d. Zadar, a koja je predviđena da se prodaje na dražbama u stečajnom postupku.

04. svibanj 2024 13:58