StoryEditorOCM
ViralZA NOVU PJESMU

Pod zadarskom redateljskom palicom: 4 tenora novim spotom opet nadmašili sami sebe

Piše Zadarski.hr
21. srpnja 2022. - 12:05

Nova elegična pjesma “Adio ljubavi” s kojom su se 4 tenora predstavila na ovogodišnjem Splitskom festivalu sada je dobila izvanredan spot.

Umijeće i vokalne vještine Vladimir Garić, Filip Hozjak, Đani Stipanićev i Marko Pecotić pokazali su svakom svojom izvedbom velebnih glazbenih komada klasične glazbe, ali posebno je publici drago kada ih iskoriste i podare im pokoju svoju pjesmu.

Ovo su ljeto sve iznenadili pjesmom „Adio ljubavi“ koja je djelo njihovih glazbenih suradnika i prijatelja Gorana Karana koji je zaslužan za glazbu, Nenada Ninčevića koji je napisao tekst te Nikše Bratoša koji se pobrinuo za aranžman. Sada je gotov i spot koje je zaokružio cijelu pjesmu.

Naime, dio tog kruga suradnika i prijatelja su i Igor Goić i Kreathia studio koji su i ovog puta napravili izvanredan posao s novim spotom. Savršenim kadrovima uvijek pogode bit. Đani Stipaničev o tome poručuje:

- Goić i njegovi suradnici su ponovno nadmašili sebe u našoj novoj audiovizualnoj suradnji na pjesmi. Sjajno je uklopio glumce u podmorsko špiljskim scenama i eksterijerima s umjetničkim vinjetama nas četvorice tenora koje je mudro uklopio u Tvrđavu sv. Mihovila u Šibeniku - komentirao je.

image

4 tenora nastupit će na šibenskoj tvrđavi

Privatni Album/Slobodna Dalmacija

Goić pojasnio je spot:

- U pjesmi “Adio Ljubavi”,  po prvi se put susrećemo s Tenorima u tamnijoj, molskoj nijansi. Teren koji s njima još nismo prolazili, teren koji nema sretan završetak. Mlada žena stoji u tamnoj morskoj špilji koja simbolizira njenu zatvorenost u sebe. Po posljednji put šalje svjetlo u nadi da će se pojaviti netko tko će je izvesti iz te špilje tame, ali se pritom prisjeća i razloga zašto se zatvorila u sebe… - pojašnjava. 

Spot je kroz motive kao što su hladnoća kamena, tama pećine, prazno gledalište dao naglasiti sjetnu priču o kraju jedne ljubavi kojom se pjesma bavi.  Spot je sniman na 2 bajkovite lokacije: špilji na Dugom otoku i na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku. No, samo snimanje nije teklo bajno i jednostavno. Redatelj to pojašnjava:

Uz to, Goić otkriva i kako je to raditi s Tenorima:

- Svaka dosadašnja suradnja s 4 tenora, kao i ova, bila je veliko zadovoljstvo i užitak. Radi se o četiri individue koje su umjetnički u oblacima (gdje umjetnik i treba biti), karakterno su nogama čvrsto na zemlji i ne znam mogu li navesti nekoga s kime je jednostavnije raditi. U trenutku kad se vikne "akcija" sva zafrkancija prestaje i kreće se s poslom dok ne nastupi "rez", a tad se vraćamo u smijeh i atmosferu koja može samo pogodovati završnom proizvodu - istaknuo je Goić. 

09. svibanj 2024 03:43