StoryEditorOCM
Zadar plusPRESTIŽNA ZVIJEZDICA

Dodijeljena Michelin priznanja za 2021. godinu najboljim hrvatskim restoranima - Boškinac u Novalji potvrdio svoju poziciju među top 10!

Piše Mišel Kalajžić
13. listopada 2021. - 15:56
U dvorcu Belaj odrzana dodjela Michelinovih priznanja hrvatskim restoranima uvrstenim u Michelinov vodic za 2021. godinu. Na fotografiji: predstavnici deset restorana, koji su uvrsteni u Michelinov vodic - Alfred Keller Losinj, Boskinac Novalja, Pelegrini Sibenik, 360º Dubrovnik, LD Terrace Korcula, Monte Rovinj, Nebo Rijeka, Draga di Lovrana Lovran, Noel Zagreb i Agli Amici Rovinj, s predstavnicima Michelinovog vodica i predsjedniko HTZ-a Kristjanom Stanicicem.  Dusko Marusic/cropix

Hrvatska turistička zajedncia i METRO, službeni partner Michelina za Hrvatsku, na svečanosti organiziranoj u dvorcu Belaj u Istri, uručili su prestižna Michelin priznanja hrvatskim restoranima koji su uvršteni u Michelinov vodič za 2021. godinu. 

image
Dusko Marusic/cropix

Čak 10 domaćih restorana zaslužilo je zvjezdice ovog globalno najznačajnijeg i najpriznatijeg vodiča za restorane: Agli Amici Rovinj iz Rovinja, Alfred Keller iz Malog Lošinja, Nebo iz Rijeke novi su dobitnici Michelin zvjezdice, dok su Boškinac iz Novalje, Draga Di Lovrana iz Lovrana, LD Restoran s Korčule, Monte iz Rovinja¸ Noel iz Zagreba, Pelegrini iz Šibenika i restoran 360 iz Dubrovnika zadržali svoju Michelin zvjezdicu.

image
Dusko Marusic/cropix

Michelin preporuke za 2021. godinu zavrijedilo je ukupno 55 restorana, dok se na listi dobitnika nagrade Bib Gourmand, koja se dodjeljuje za sjajan omjer cijene i kvalitete, pronašlo 13 hrvatskih restorana.

25. travanj 2024 16:10