StoryEditorOCM
Zadar plusINTERIJER ZA PET

Dva entuzijasta iz Zadra otvorili Rogach bar - apsolutni dragulj lokala u Komiži!

Piše Iva Novak/Dom i dizajn
23. ožujka 2024. - 19:05

Dva entuzijasta iz Zadra, vlasnici destilerije Mashtel iz Nina godinama otkupljuju plodove rogača u Komiži, transportiraju ih u Zadar te nakon mljevenja i fermentacije destiliraju. Rezultat je jedini destilat rogača u Hrvata - piše Dom i dizajn.

- Kako je biljka rogač izuzetno hranjiva i zdrava te ima jako zanimljivu priču kao jedan od izvora prihoda Komižana kroz povijest, tako je i meni kao čovjeku iz ovog kraja jako znakovita. Tu se stvara ljubav prema rogaču i tako spletom niza okolnosti preuređujem prostor nekadašnjeg pritvora u Komiži i otvaram Rogach premium Wine and spirit bar. Prostor je u samom centru Komiže, uz more, u glavnoj šetnoj ulici - govori nam jedan od vlasnika destilerije Mashtel iz Nina i vlasnik Rogacha, Edvin Šare, i dodaje da se u ponudi bara može pronaći 95 premium etiketa vina te raznolik i šarolik presjek alkoholnih pića od viskija preko raznih likera do rakija.

Lokacija na samom moru inspirirala je i interijer bara koji ima terasu (za 30 ljudi) i tri spojene prostorije u unutrašnjem, zatvorenom prostoru površine 100 četvornih metara.

- Uređenje je trajalo godinu dana, a sav namještaj koji vidite u prostoru dizajniran je u studiju El Rustico iz Zadra. Osim dizajna, istom sam studiju povjerio i izradu namještaja. Inače, taj studio ima i svoj izložbeni salon u sklopu INCENTRA Zadar - otkriva E. Šare i dodaje kako u interijeru od materijala prevladavaju metal i drvo, a od boja antracit i maslinastozelena. Cjelokupni izgled interijera odiše eklektičnim stilom s naglaskom na blagi industrijski stil, ponajprije zbog povijesnog naslijeđa i lokacije na kojoj se nalazi.

- Rogach bar je apsolutni dragulj lokala u Komiži. Od trenutka kada uđete, dočeka vas topla i primamljiva atmosfera u kojoj se odmah osjećate kao kod kuće. Njihov konobar je pravi umjetnik, a kvaliteta žestokih pića (obožavam Rogach i Marashku) i vina koje nude blista u svakoj čaši. Očito je da se jako ponose umijećem pravljenja najboljih pića i atmosfere. Toplo preporučujem da svratite u Rogach bar i kušate najbolje od lokalnih ljudi - samo je jedan od komentara na stranici Tripadvisor, prenosi Dom i dizajn.

- Moram reći da je ovo novi ‘must visit‘ bar, u starom dijelu Komiže. Vrlo ugodna, opuštena atmosfera. Obavezno probajte domaći gin i ukusnu rogačicu - domaću rakiju kakve nema nigdje drugdje. Usluga je izvrsna, sve je na najvišoj razini. Dok uživate u piću, možete slušati šum mora jer je bar udaljen samo nekoliko metara od plaže. Široka lista vrhunskih vina i rakija natjerat će vas da se svake večeri vraćate. Uživali smo prošlog ljeta u Rogachu, a nadamo se da ćemo se vratiti i ovo ljeto. Topla preporuka - glasi drugi komentar na istoj stranici.

27. travanj 2024 04:50