StoryEditorOCM
Zadar plusSVJETSKI, A NAŠI

Holivudska zvijezda u Zadru: glavna junakinja serije "Castle" i filma "Zrno utjehe" o James Bondu posjetila Državni arhiv!

Piše Državni arhiv u Zadru
19. listopada 2023. - 13:42

Kanadska glumica hrvatskih korijena Stana Katić koja je najpoznatija po ulozi Kate Beckett u seriji "Castle" posjetila je jučer Državni arhiv u Zadru! 

– Iako nas često posjećuju uvaženi i poznati korisnici iz svijeta kulture i znanosti, prvi put u našoj čitaonici radila je jedna holivudska zvijezda! Premda najpoznatija po ulozi detektivke Kate Beckett u seriji “Castle”, glumica i producentica Stana Katić ostvarila je zapažene uloge i u ostalim poznatim tv serijama “Hitna služba”, “CSI Miami”, “Odsutnost” te mnogim popularnim filmovima… Prelijepa, jednostavna i pristupačna, na savršenom hrvatskom jeziku uljepšala nam je dan i obećala da će ponovo doći!, napisali su iz Državnog arhiva na svom Facebook profilu uz fotografije glumice.

image

Stana Katic

/Slobodna Dalmacija

Katic je rođena 26. travnja 1978. godine, a u svojoj dugogodišnjoj karijeri pojavljivala se u serijama kao što su ’24’, ‘Hitna služba’, ‘Alias’ i ‘Heroji’. Također, glumila je u filmu o Bondu ‘Zrnu utjehe’, a ekran je dijelila i s legendarnim Morgan Freemanom u filmu ‘Feast of Love’.

28. travanj 2024 08:53