StoryEditorOCM
Zadar plusI POZNATA ZADARSKA PJEVAČICA PROSVJEDOVALA PROTIV OVRHE U SPLITU

Marina Tomašević: Znam kako je Nini, svoju sam kćer odgojila sama, bez kune pomoći njezina oca!

Piše M. Goreta
27. lipnja 2017. - 22:00
marina

Pjevačica Zorica Andrijašević na mirni je prosvjed stigla iz Makarske, a njezina kolegica Marina Tomašević iz rodnoga Zadra. Obje samohrane majke satima su strpljivo stajale uz ogradu kojom je policija zaštitila ulaz u zgradu.

– Ljudski životi nisu mrtvo slovo na papiru, rezolutno zastupamo stav o poništenju sudskoga rješenja – uglas će pjevačice.

– Sustav mora donositi odluke koje prvenstveno služe zaštiti i u korist djeteta. Smatramo da to u ovom slučaju nije napravljeno, zato smo tu i kao žene i kao majke, i kao Hrvatice i kao ljudi – kazala nam je Zorica, majka maloga Vite, koja je i sama prošla kalvariju u vezi s bivšim partnerom, bivajući izložena psihičkom i fizičkom zlostavljanju.

– Nažalost, savršeno sam svjesna što proživljavaju i Nina i Severina zato što sam i sama slične stvari godinama prolazila. Svjesna sam da sud, policija i socijalne službe ne rade koordinirano i povezano kako bi trebali u interesu zaštite ljudskoga života. Zato smo svi mi ovdje kako bismo osvijestili i društvo i institucije na ispravan rad. Da pomognemo profesionalcima u okviru institucija, kojih ima i koji odlično rade svoj posao. Međutim, zbog korupcije i nepovezanosti sustava, oni su često onemogućeni u normalnom funkcioniranju. Vrijeme je da hrvatski narod shvati kako se sam mora boriti za svoja prava i uzme svoj život u svoje ruke, moramo to učiniti svi zajedno – veli Zorica.

– Budemo li samo pisali preko Facebooka i foruma i s osjećajem mržnje komentirali ono što se zbiva oko nas, nikada ništa nećemo napraviti. Samo ćemo tonuti... – dodaje Marina Tomašević, ističući kako smo svi mi birači i oni koje vlast treba štititi.

– Apeliram na vlast da hitno krene s izmjenama Ovršnog zakona jer se dijete ne ovršava. To je jako ružno rečeno, dijete i ovrha su dvije nespojive riječi. Zakon nam je katastrofalan... Mali Cesare nije jedini slučaj ovakvog tipa u Hrvatskoj, ali ima hrabru majku koja je zatražila pomoć preko medija – istaknula je Marina, navodeći kako ni nju, "prije ohoho godina, kad je bila mlada samohrana majka", zakon nije štitio.

– Ali uzela sam stvar u svoje ruke, moja kći je isključivo uz moju pomoć, a ispočetka i uz pomoć mojih roditelja, stasala u krasnu mladu ženu, danas majku i suprugu. Odgojila sam je bez kune pomoći od bilo koga sa strane, pogotovo od njezina oca. I znam što znači odgajati dijete s puno ljubavi. To nije odricanje, to nije žrtva, to je ljubav. Danas sam ponosna baka i ne mogu vjerovati kako mi se vratila sva ta ljubav. Na najljepši mogući način – uz smiješak će Marina.

01. svibanj 2024 07:53