StoryEditorOCM
Zadar plusZADRANKA

Naša jedina eurovizijska pobjednica raspalila po Dori bez dlake na jeziku: ‘Neugodno, sviđa mi se samo njih četvero...‘ istaknula je Emilija

Piše Klara Rožman
25. veljače 2024. - 09:06

Obje polufinalne večeri Dore 2024. godine privukle su velik broj gledatelja, ali i komentatora na društvenim mrežama koji su istaknuli brojne nedostatke naših izvođača, ali i prednosti. Naime, Doru 2024. su prokomentirali i veteranke Dore, Eurosonga te naše glazbene scene, prenosi Jutarnji.hr.

- Malo sam razočarana tolikim falševima koje sam čula na Dori, pogotovo tijekom prve polufinalne večeri. Pa nije Dora školska priredba, za takvo natjecanje ipak bi se izvođači trebali bolje pripremiti - govori Emilija Kokić, naša jedina eurovizijska pobjednica, koja već godinama ima svoju školu pjevanja.

image
Luka Gerlanc/Cropix

- Upravo kao glazbenom pedagogu bilo mi je neugodno slušati kako se pojedinci na sceni bore s tonalitetom - ističe Emilija, koja smatra kako bi na Dori trebao pobijediti Baby Lasagna.

- Da se razumijemo, ni on nije briljatno otpjevao ‘Rim Tim Tagi Dim‘, nadam se da će se taj dio njegove izvedbe poboljšati do finala, ali, s druge strane, osvojila me pozitivna energija koju on definitivno ima na sceni. Uz njega, dopali su mi se i sjajni vokalisti poput Damira Kedže, Alena Đurasa i Vinka Ćemeraša - kaže Emilija.

image

Na fotografiji: Emilija Kokic

Damir Krajac/Cropix/Cropix

S njom se slaže i ‘mama Dore‘, Ksenija Urličić, koja je gotovo sigurna da u Švedsku na Eurosong ove godine putuje Baby Lasagna.

- S druge strane, lani se pokazalo da nisam dobra prognostičarka jer sam govorila kako Let3 nemaju šanse na Eurosongu, no oni su me demantirali. Sjajan potez oni su povukli i ove godine kada su na scenu doveli Severinu, ali Baby Lasagna mi je ipak bolji - govori Ksenija Urličić kojoj su se s Dore svidjeli i nastupi grupe Pavel i Damira Kedže.

- Najbolji mi je Let3, ali mislim da bi bolje bilo da na Eurosong pošaljemo Baby Lasagnu. Zašto? Koliko god se meni scenski dopao ovaj dio s pilićima, bojim se da bi Europa to mogla shvatiti i kao izrugivanje. Potez sa Severinom im je sjajan, a meni je ‘Babaroga‘ bolja skladba od ‘Mame ŠČ‘. Što se Baby Lasagne tiče, on ima moćnu pjesmu, ali njegov nastup, ukoliko ode na Eurosong, treba još puno doraditi - kaže dugogodišnji pratttelj Eurosonga, modni kreator Ivan Tandarić, kojem su se na Dori dopali još i grupa Pavel te Natalie Balmix.

27. travanj 2024 08:10