StoryEditorOCM

Posjetite slušni centar Neuroth u Zadru i doznajte kako opet uživati u ljepotama ljetnih zvukova

Piše pr
5. kolovoza 2023. - 11:20

Austrijska tvrtka Neuroth slušna pomagala za Zadrane je pripremila posebnu ljetnu akciju. Ljeto je mnogima vrijeme za odmor i opuštanje, ali je također i period u kojemu se možemo posvetiti vlastitom zdravlju. Oslabljeni sluh je jedan od problema koji se često zanemaruje, a dugoročno značajno slabi kvalitetu života. 

 

Tvrtka Neuroth slušna pomagala, koja je slušni centar u Zadru otvorila krajem prošle godine, Zadrane poziva da iskoriste posebne ljetne pogodnosti. Osim besplatnog pregleda sluha i konzultacija s educiranim akustičarima, svi koji osjećaju poteškoće sa sluhom do kraja rujna mogu iskoristiti popust na slušne aparate i ostvariti uštede i do 150 eura. Također, za aparate koji cjenovno prelaze iznos pokriven doznakom HZZO-a, Neuroth odobrava plaćanje i do 36 rata. U ponudi su tehnološki najnapredniji slušni aparati koji u uhu mogu biti potpuno neprimjetni i koji uz pomoć Bluetooth tehnologije slušne aparate povezuju s pametnim telefonima i omogućuju im jednostavniju regulaciju i prilagodbu.

image
Mia Đana – Mrkić.

Neuroth slušni aparati se individualno prilagođavaju svakom korisniku i dostupni su za besplatnu probu do 14 dana.

Puno je pitanja i nepoznanica vezanih uz sluh. Ono što znamo je da može proći i do osam godina od pojave problema do obraćanja liječniku. Neuroth u svojoj tradiciji, koja traje više od 115 godina, nastoji osvijestiti osobe koji osjete probleme sa sluhom da što prije potraže stručno mišljenje. I nije samo riječ o starijima. Problem sa sluhom mogu imati i mlađe osobe što može ovisiti o poslu kojim se bave, ali i o zdravstvenim problemima, poput upala uha, koje mogu oštetiti sluh. Posebno pozornost treba posvetiti problemima sa sluhom kod djece jer slabija čujnost može utjecati na razvoj kognitivnih sposobnosti. Zadrane pozivamo da zatraže svoj termin za besplatno testiranje sluha i da uz pomoć naših akustičara već ovoga ljeta opet osluhnu zvuk valova, veselu gradsku vrevu ili da kao nekada opušteno uživaju u druženjima”, izjavio je Dejan Brdarić, mentor akustičar tvrtke Neuroth.

Istraživanje koje je Neuroth u sklopu inicijative “Bolje čuti, bolje živjeti” proveo među više od 7 tisuća ispitanika pokazalo je da je čak 90 posto korisnika slušnih aparata osjetilo značajno poboljšanje kvalitete života. Poboljšanje su osjetili u različitim životnim situacijama poput “razgovora u buci”, “razgovora na ulici” i “razgovora u malim grupama”. Istraživanja pokazuju i da problemi sa sluhom mogu dovesti do osamljivanja, izbjegavanja svih vrsta socijalne interakcije, a posljedično i do ozbiljnijih stanja poput anksioznosti i depresije.

image
Mia Đana – Mrkić

Tvrtka Neuroth se u Hrvatskoj snažno zalaže i za nošenje dva slušna aparata na oba uha jer se time postiže prirodni stereo učinak i slušanje s oba uha. Neke od prednosti binauralnog nošenja slušnih aparata:

  • prilikom nošenja dva slušna aparata oba uha ostaju sposobna i aktivna
  • ukoliko se koristi jedan slušni aparat uho se napreže i može se preopteretiti
  • s dva slušna aparata je za bolje razumijevanje potrebno manje pojačanje
  • zvuk je manje izobličen i bolje se reproducira
  • osobe koje redovito nose slušne aparate na oba uha bolje razumiju govor i prirodnije čuju zvukove, nego osobe koje nose aparat samo na jednom uhu
  • uz dva slušna aparata osoba čuje zvukove u radijusu do 12 metara, a s jednim do samo 3 metra
  • stereofonija stvara bolju zvučnu sliku pa se osoba s poteškoćama sluha može bolje orijentirati u smislu izvora zvuka, a time i bolje razumije govor.

No, prvi korak prema boljem sluhu i značajno boljoj kvaliteti života je konzultacija liječnika ili educiranog akustičara. Gubitak sluha je nepovratan i ključna je pravodbna reakcija. Dogovorite svoj termin za besplatne konzultacije i kontrolu sluha pozivom na broj 0800 303 302 i 023 381 668 ili posjetite Neuroth slušni centar u Zadru na adresi Hrvoja Vukčića Hrvatinića 5 (zadarska pijaca). Radno vrijeme poslovnice u Zadru je od ponedjeljka do petka od 8h do 16h.

image
Mia Đana – Mrkić

Dodatne informacije o tvrtki Neuroth, stoljetnoj austrijskoj tradiciji i opcijama za poboljšanje i zaštitu sluha doznajte na adresi: www.neuroth.hr

 

26. travanj 2024 10:54