StoryEditorOCM
Zadar plusUMJESTO TRI MARČANE BURE

„Strašne žene“ u trostrukom pohodu na Zadar - prvi je večeras!

Piše Zadarski.hr
8. ožujka 2018. - 11:34
_NNF3169

Znate li tko je napravio prvi kompjuterski program? Tko je otkrio strukturu DNK? Crnu materiju? Znate li tko je udario temelje bežične tehnologije? Znate li tko je pokrenuo ukidanje rasne segregacije? Da, to su redom bile žene! Ako još ne znate njihova imena, krajnje je vrijeme da ih naučite. Uz društvenu igru Strašne žene to ćete garantirano uspjeti, a usput se  i dobro zabaviti.

 

Strašne žene su društvena igra koja promiče i slavi doprinos žena društvu. Potiče na rušenje predrasuda o sposobnostima, interesima i postignućima žena te inspirira nove generacije strašnih žena - i sve to uz dobru zabavu!

Prigodno, upravo je oko Dana žena pokrenuta izuzetno uspješna kampanja grupnog financiranja (crowdfunding) za društvenu igru Strašne žene, koja je samo u prva dva dana ostvarila oko 40% planiranih prikupljenih sredstava, što je početak koji dokazuje da je društvena igra „Strašne žene“ sjajna ideja.

Iza igre stoji tim kreativaca organiziran oko udruge K-zona, poznatoj po vođenju portala i festivala Vox feminae, no kostur tog tima je zadarski, čime su i Strašne žene pomalo zadarski proizvod. Igru je, na ideju i koncept Gabrijele Ivanov, osmislio zadarski pisac Želimir Periš.

„Igra Strašne žene dobila je ime po istoimenoj sekciji na portalu VoxFeminae.net, koja informira o radu i doprinosu žena društvu kroz kratke biografske tekstove. Upravo ta sekcija jedna je od najpopularnijih među našim čitateljima.

Sažimanjem tih tekstova te aktiviranjem osam hrvatskih umjetnica i ilustratorica (Sanja Stojković, Rina Barbarić, Tea Šokac, Željka Tkalčec, Ana Kovačić, Ivana Štrukelj, Branka Hollingsworth and Nataša Rašović) kreirali smo društvenu igru Strašne žene,“ predstavlja igru Gabrijela, koordinatorica cijelog projekta.

Igra je svojom jednostavnom a dubokom mehanikom istovremena i prilagođena mladima, ali i izazov ozbiljnim igračima. Edukativna i pozitivna, idealna je kao zabava i sredstvo učenja.

Prvo predstavljanje igre i večer igranja u Zadru će se održati u Književnom klubu Knjigozemska, Jeretova 5, točno na Dan žena 8.3.2018. u 19:00 sati.

Drugu priliku za zaigrati igru, bit će u Klubu mladih Klooz, u Ulici andrije Medulića, 16.3.2018 u 19:00 sati.

Treća prilika je u Gradskoj knjižnici Zadar, 19.3.2018 u 16:00 sati u multimedijalnoj dvorani.

Izazov: imenujte 5 žena znanstvenica ili umjetnica! Ako ne ide, krajnje je vrijeme da nabavite Strašne žene - društvenu igru koja vas uči o mnogim fenomenalnim načinima na koje su žene doprinijele društvu.

02. svibanj 2024 15:16