POZNATI ZADARSKI KOMIČAR OTKRIO KOSTIM ZA HALLOWEEN Maskirani Ivan Šarić i Korana Gvozdić: "Oteli su nas izvanzemaljci"

POZNATI ZADARSKI KOMIČAR OTKRIO KOSTIM ZA HALLOWEEN

 

Ako ste mislili da upravo vi ove godine imate najbolji kostim za Halloween, moramo vas razočarati. Premoćnu pobjedu odnijeli su maskirani Ivan Šarić i Korana Gvozdić koje su oteli izvanzemaljci - piše Jutarnji.hr.

- Ove godine naručio sam preko interneta najbolje maske ikad. Obučeni smo ‘u otmicu izvanzemaljaca’. Toliko sam oduševljen da tako hodam po kući cijeli dan - otkriva nam 35-godišnji Šarić pokazujući kostime.

- Ove smo godine prvi put odlučili naručiti maske iz Kine s nadom da će doći na vrijeme. Jednostavno sam morao; kad smo ih prvi put vidjeli, umrli smo od smijeha koliko to ludo izgleda - kaže Šarić. Cijena se kreće od 10 do 30 dolara.

Zezancija

Komičar i voditeljica na glasu su kao jedan od najskladnijih domaćih parova, a tako je i kad je u pitanju maskiranje.

- Ja čak nisam znala da ih je on zaista naručio. Kostimi izvanzemaljaca su nas oduševili na slikama. Meni se posebno sviđa što se možemo toplo obući ispod maske - praktična je 36-godišnja Korana. Ne maskiraju se svake godine za Halloween, kažu, nekad je jednostavno ljepše ostati doma i ujutro naspavano i u miru otići na Mirogoj s obitelji. No, dok će drugi odmahnuti rukom na Halloween, Korana i Ivan se, priznaju, vole maskirati kako bi u sebi zadržali djelić zaigranih klinca i klinke.

 

- Mi samo tražimo izgovor da se dobro zezamo. U tome je poanta - smije se Šarić. Pitam ih koliko su dosad Halloweena proveli zajedno.

- Dva Halloweena u sedam godina - brzo će Korana.

- Nedavno smo proslavili i tu famoznu sedmu godišnjicu. Zapravo, ni sami ne možemo vjerovati kako je to brzo prošlo. Najbolje se sjećam onoga kad smo bili maskirani u Batmana i Poison Ivy, jer ne mogu zaboraviti da sam ispirala boju s kose kad smo došli doma u tri poslije ponoći. Trebalo mu je za to barem sat vremena - prisjeća se. - Ja sam imao Batmanov kostim ispod kojeg sam izgorio. Mislim da sam izgubio sedam kila te večeri. Ali bilo nam je prezabavno - dodaje Ivan. Svoje maske dotjeruju do najsitnijeg detalja.

- Korana sigurno više, jer ona kad počne s crtanjem maske po licu to traje i traje - smije se Ivan.

- Ja posebno uživam kad masku “sklepam” za što manje novaca. Volim taj “uradi sam” moment, osim ako me neka maska ne oduševi a cijenom je i dalje prihvatljiva. Nikada ne bih izdvojila veliku svotu za maskiranje - priznaje Korana. U djetinjstvu je Šarić, kaže, živio za maškaranje, ali tada Halloween nije bio toliko popularan, slaže se Korana.

- Maškarali smo se, ali isključivo za maškare, točnije poklade. Baš me to zabavljalo i veselilo. Okupilo bi se nas troje-četvero djece iz škole, hodali bismo po kvartu i pjevali susjedima jednu talijansku pjesmicu koju smo tada učili u školi. Znalo se tu nakupiti bombona, čokolada i nešto sitno novca - prisjetila se. Koliko god se trude da maska bude senzacionalna, uvijek maskiranju pristupaju racionalno.

Maske iz Venecije

- Volimo reciklirati postojeće uz malo boje na licu ili volimo ‘ubosti’ neki kostim koji je jako jako fora, a nismo izdvojili mnogo novca. Kostim mora imati neku caku - kaže Korana, a Ivana smo zamolili da osmisli kakav bi last minute kostim mogao osmisliti od stvari koje ima kod kuće. - Imamo neke maske iz Venecije, možda bih mogao sklepati “Eyes Wide Shut” moment - kaže Šarić aludirajući na film “Oči širom zatvorene”, s Tomom Cruiseom i Nicole Kidman iz 1999., u kojem se nose venecijanske maske.

Naslovnica Zoom dana

Najčitanije