StoryEditorOCM
4 kantunaKREĆE PROJEKT VRIJEDAN 10-AK MILIJUNA EURA

Lignum na bivšem Mesoprometu gradi 106 stanova!

Piše IN
18. listopada 2017. - 18:23
mesopromet1-181017

Na atraktivnom prostoru bivšeg Mesoprometa iznad Ljepotice, na jednom od rijetkih preostalih građevinskih područja u centru Zadra, tvrtka Lignum kreće u izgradnju moderne stambene zgrade. Kako nam je potvrdio vlasnik Lignuma Ivan Jurjević, u tijeku je ishođenje građevinske dozvole za zgradu sa 106 stanova veličine od 30 do preko 90 četvornih metara.

- Radove planiramo pokrenuti na proljeće. U ovoj investiciji teškoj 10-ak milijuna eura Lignum je jedini ulagač, a sve projekte nam je izradila tvrtka D&Z. Prerano je govoriti o cijeni stanova, no cijena će biti niža od naših stanova na Dražanici, kretat će se negdje oko 1800 eura za četvorni metara – kazao nam je Jurjević.

Prostor bivše klaonice i sjedišta Mesoprometa površine 5394 kvadratna metra Lignum je kupio od Mesoprometa u stečaju 2009. godine na javnoj licitaciji za 9,3 milijuna kuna. Licitacija je bila samo završna faza složene akcije preuzimanja ovog vrijednog prostora. Naime, Lignum se prethodno nagodio s državom i otkupio njezina potraživanja od Mesoprometa u iznosu od 1,1 milijun kuna, a zajedno s tadašnjim Gortanom od vjerovnika Mesoprometa otkupio je i potraživanja u iznosu od 4,3 milijuna kuna.

Povodom rušenja objekata bivšeg Mesoprometa u srpnju 2010. Jurjević je za Slobodnu Dalmaciju izjavio da će ih samo uklanjanje starih zgrada Mesoprometa stajati oko milijun kuna, a da će gradnja stambeno-poslovnog kompleksa krenuti iduće, 2011. godine, nakon što bude dovršena projektna dokumentacija. Od tada je prošlo punih šest godina, a početak radova sada se najavljuje za 2018. godinu.

- Potražnja za stanovima u Zadru postoji. Mi cijelo ovo vrijeme nismo stali i sada nastavljamo dalje. Uskoro ćemo aktivirati i projekt na Belafuži gdje također planiramo izgradnju stotinjak stanova – govori Jurjević i dodaje da je njihovo luksuzno stambeno naselje na Dražanici gotovo u postpunosti prodano.

- Tamo smo izgradili 45 stanova, bez samostalnih objekata koje smo prodavali u visokom roh-bau. Ostalo je neprodano još desetak stanova – ističe.

Predbilježbe za nove stanove između Ljepotice i Ulice Franje Tuđmana Lignum će početi primati na ljeto iduće godine, a prvi stanari mogli bi se useliti krajem 2019. godine.

26. travanj 2024 14:06