StoryEditorOCM
4 kantunaOPTUŽNICA PROTIV POZNATOG ZAGREBAČKOG PODUZETNIKA

Vlasnik hotela u Novalji Luka Čabraja prijetio komunalnom redaru: "Da te više nikad nisam vidio u hotelu ili ćeš vidjeti!".

Piše B.S.
28. lipnja 2017. - 21:27
Neuer-Look-Hotel-Liburnija-1018x320

Zbog napada na komunalnog redara na terasi svog hotela "Liburnija" u Novalji na otoku Pagu, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podignulo je optužnicu protiv poznatog građevinskog poduzetnika iz Zagreba, 47-godišnjeg Luke Čabraje.

Vlasnik trgovačkog društva "Lux hoteli" u čijem se sastavu nalazi i hotel "Liburnija" naći se na optuženičkoj klupi Općinskog suda u Zadru jer je komunalnom redaru koji je na terasi novaljskog hotela intervenirao zbog buke, s ciljem da ga uplaši rekao: "Da te više nikad nisam vidio u hotelu ili ćeš vidjeti!". Potom mu je, prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Zadru, stavio dlan na prsni koš, te ga snažno pritisnuo što je kod redara izazvalo osjećaj uznemirenosti.

Zbog kaznenog djela prijetnje službenoj osobi zadarsko tužiteljstvo predložilo je za Čabraju uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od sedam mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Incident se odigrao 22. lipnja na terasi hotela "Liburnija" koji se nalazi na šljunčanoj plaži, nedaleko od centra grada Novalje i plaže Zrće. Kada mu je redar rekao da je u hotelu buka Čabraja se vidno naljutio i negodovao, a potom mu prišao, te mu s ciljem da ga uplaši zaprijetio. Iako je na ispitivanju negirao kazneno djelo, tužiteljstvo mu nije povjerovalo zaključivši iz dokaza da je kazneno djelo ipak počinio i to prema službenoj osobi vezi s njezinim radom.

Kako su naveli, izrekao je riječi koje su podobne izazvati strah.
Čabraja je dospio u središte javnosti nakon što je kupio hotel Park u Crikvenici od obitelji prethodne vlasnice ruskinje Ane Beloglove. Nakon što je Ruskinja za bivši vojni hotel izbrojila pet milijuna eura ispostavilo se da nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi. Naslijedio je i dio tvrtke Estetic Uvema, a kasnije preuzeo i brand Dessange.

22. travanj 2024 16:20