StoryEditorOCM
ForumVIDEO: JE LI NAKON 12 GODINA RIJEŠEN MISTERIJ NESTANKA MLADE HRVATICE?

Policajac na tajnom zadatku šest mjeseci se družio s osumnjičenikom, u javnost je puštena lažna vijest, a Turčin se konačno raspričao...

Piše JL
6. prosinca 2018. - 21:55
berlin

U njemačkoj javnosti poput bombe je odjeknula vijest da je uhićen osumnjičenik za ubojstvo Georgine Kruger, 14-godišnje djevojčice koja je 25. rujna 2006. nestala u Berlinu.

Georgine je inače kćer Hrvatice Vesne, nestala je prije 12 godina u berlinskoj četvrti Moabit. Izašla je iz autobusa, došla nadomak svog stana i - nestala.

Berlinska policija nakon dugogodišnkih napora da otkrije što se dogodilo konačno je privela Alija K. (43) kojeg sumnjiči da je odgovoran za nestanak male Georgine.

Turčin je inače stari znanac policije jer je prije šest godina osuđen zbog napastovanja 15-godišnje djevojčice koju je namamio u svoj podrum i tamo se nad njoj iživljavao. Da stvar bude gora, Ali je cijelo vrijeme bio pred nosom policije.

Prije 12 godina živio je samo stotinjak metara od stana gdje je živjela Georgine i policija ga je u sklopu istrage i ispitala. Doduše, on je bio samo jedan od tristotinjak ljudi koje su policajci priveli na razgovor. Kako god bilo, Ali je porekao da je ikada vidio malu Hrvaticu, a istražitelji su mu povjerovali.

 

Njemački Berliner-Kurier javlja da osumnjičenik za sada ništa ne želi govoriti, a policija je u problemima jer još uvijek nije pronašla tijelo Hrvatice. A bez tijela, vrlo teško je dokazati ubojstvo. Međutim, jedan policajac iz istrage rekao je da ima snimljeno Alijevo priznanje i da će rado svjedočiti o tome što mu je Turčin rekao, bez obzira što se njegova snimka ne može koristiti kao dokaz u sudskom postupku.

Policajac, inače tuskog prorijekla, posljednjih je šest mjeseci bio na tajnom zadatku, intenzivno se družio s Alijem po kafićima u ulici Stendaler. Za to vrijeme Turčin, koji je inače otac troje djece, mislio je da je stekao svog novog najboljeg prijatelja, ali nije ni slutio da je njegov novi pajdaš u kockanju i kartanju čovjek koji će mu konačno stati na kraj.

Kada je policajac stekao puno povjerenje Alija, iz policije su u javnost pustili lažne informacije da su pronašli tijelo Georgine i tako natjerali nezaposlenog Turčina da se raspriča i svom 'prijatelju' prizna što je napravio prije 12 godina.

Doduše, Alijevi susjedi ne mogu vjerovati da je upravo on čovjek koji je ubio nevinu djevojčicu.

- Poznajem čovjeka 25 godina. Uvijek je bio postojan, brižan, spreman pomoći - rekao je jedan susjed uz mali dodatak.

- Istina, bio je tih i povučen. Očito je skrivao mnoge strašne tajne.

Nakon objave da je uhićen osumnjičenik za ubojstvo, berlinska policija potpuno je okupirala kvart u kojem je živio 43-godišnji Turčin. U fokus njihove istrage je podrum u jednoj zgradi u Berlinu i krevet koji se nalazio dolje. Policija vjeruje da će upravo na krevetu pronaći dokaze da je Ali namamio Georgine u podrum i tamo je ubio...

26. travanj 2024 12:18