StoryEditorOCM
Izbori 2021REAKCIJA NA REAKCIJU

Puljak: HDZ-u se ‘javni interes‘ misterizno probudi mjesec dana prije izbora, pretvaraju se da su u svađi, kako bi mogli lopticu pokušati prebaciti na oporbu

Piše PSD
14. travnja 2021. - 12:02

Reakcije i komentari nakon jučerašnje sjednice Gradskog vijeća koja je završila rušenjem kvoruma ne jenjavaju.

Ivica Puljak, kandidat Centra za gradonačelnika, je na svojoj službenoj stranici poručio kako se "HDZ-u 'javni interes' misteriozno probudi mjesec dana prije izbora i traje samo mjesec dana, a za sve ostalo tu je njihov vječni osobni interes". Pritom se referirao na zadnju Facebook izbjavu Vice Mihanovića, koji je napisao,među ostalim, da će novi GUP donijeti novo Gradsko vijeće.

- Žao mi je što ovaj saziv Gradskog vijeća to nije učinio, a mogao je i morao je to učiniti. Moglo se i jučer bar nužno učiniti da su oni, koji se zaklinju da im je interes Splita na prvom mjestu, samo ostali na sjednici. To nisu učinili jer im je na prvom mjestu “pametovanje” (jer ipak su njih dvoje najpametniji) i prosperitet njihovog obiteljskog političkog OPG-a- napisao je Mihanović. 

Evo Puljkava odgovora, njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

- Gospodin HDZ-ov kandidat komentira jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća i kaže "Izmjene GUP-a su se mogle i jučer donijeti da su ostali ...". Možda bi ga netko trebao obavijesiti da se jučer nisu predlagale trenutačne izmjene GUP-a, nego pokretanje procesa izmjena, koji bi trajao oko godinu dana (ovaj proces ćemo mi započeti odmah nakon izbora i završiti ga u istom roku, tako da ništa neće kasniti). Isti "konkretni" gospodin je dan prije dogovorio s Kerumom da imaju "kompromisnu sjednicu", a mi ostali vrlo dobro znamo što znače kompromisi između Keruma i HDZ-a. Ali, eto, nije im ni to uspjelo. A znate li zašto?Jer su zaključili da im je bolje pretvarati se da su u svađi, kako bi mogli lopticu pokušati prebaciti na oporbu. Sada to i pokušavaju. A 4 godine imaju vlast i bez ikakvog poblema su donijeli milijun odluka koje su im trebale da uništavaju ovaj grad. Za to im nije trebala oporba. Sada su HDZ-u puna usta "javnog interesa", samo što ljudi više nisu naivni i znaju da njihova "briga za javni interes" traje samo mjesec dana prije izbora. Sve ostale dane za HDZ postoji samo i isključivo njihov osobni interes. Građani Splita će znati prepoznati tko brine za njih.

PS

Gospodin HDZ-ovac koristi izraz "njihovog obiteljskog političkog OPG-a". Kad bih ja bio zločest, rekao bih da je i to prepisao od drugih. Ali ja nisam zločest.

PPS

Primjetite da gospodin HDZ-ovac napada mene, jer su ga valjda obavijestili da sam mu ja, prema anketama koje provode, jedina prepreka da ponovo na vlast ne dođe velika korupcijska korporacija "HDZ+Kerum". Neće im uspjeti, građanski i progresivni Split je u većini, napisao je Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 22:29