StoryEditorOCM
KalelargaMIROVINE MIZERNE, A DOMOVI ZA STARE KOŠTAJU OD 5 DO 7.000 KUNA

Gradonačelnik Dukić: Razumijem problem, ali u ovom mandatu prioritet su nam mladi

Piše P.O.
29. svibnja 2018. - 22:20
dukic4-280417

Svi koji su na svojoj koži osjetili, znaju koliki je u Zadru problem osigurati smještaj za stare, nemoćne i slabo pokretne ljude, upozorila je gradska vijećnica Irena Dragić (SDP). Taj gorući problem je tim veći što se smještaj u domove plaća od pet do 7.000 kuna, a mirovine su mizerne, rekla je Dragić i gradskoj upravi predložila kakvo-takvo rješenje da bi se brojnim obiteljima olakšala situacija.

-Potrebe za domovima su sve veće, a brigu su na sebe preuzeli uglavnom privatni domovi. Možda bi Grad Zadar trebao razmisliti da, nešto slično kao što je napravljeno s privatnim vrtićima, sufinancira zaposlenike privatnih domova za stare i nemoćne ili tim ljudima dodijeli po 500 kuna. Makar razmislite o tome, to bi gradski proračun opteretilo za oko 1,5 milijuna kuna, sugerirala je Dragić.

Odgovarajući joj, gradonačelnik Branko Dukić je izjavio kako ne postoji dilema oko toga treba li pomoći starim i nemoćnim ljudima, ali...

-Prioritet u ovom mandatu su nam problemi mladih ljudi, smanjivanje cijena vrtića, izgradnja stanova POS-a i stvaranje svih potrebnih uvjeta da mladi ljudi ostaju Zadru, rekao je Dukić podsjećajući da su domovi za stare i nemoćne pod ingerencijom Zadarske županije.

26. travanj 2024 21:13