StoryEditorOCM
ŽivotTAJNA

Dobitnik 1,35 milijardi dolara igre Mega Millions tuži mamu svoje kćeri jer je navodno izbrbljala obitelji o jackpotu

Piše MOZAIK SD
16. studenog 2023. - 21:53

Muškarac iz Mainea koji je u siječnju osvojio 1,35 milijardi dolara vrijedan Mega Millions jackpot sada tuži mamu svoje kćeri zbog kršenja ugovora o tajnosti. Naime, žena je tajnu o dobitku izbrbljala njegovom ocu, maćehi i sestri, tvrde novi sudski dokumenti.

Sretni dobitnik, koji je ostao anoniman, imao je ugovor s ženom o tajnosti te je ona morala slijedećih 10 godina šutjeti o tome.

No, unatoč dogovoru, muškarac - koji je podnio tužbu pod imenom John Doe - otkrio je u rujnu da je žena izbrbljala tajnu o dobitku.

Dobitnik lutrije želi da sudac prisili ženu - čiji je identitet držan u tajnosti, koristeći ime Sara Smith - da popiše sve ljude kojima je otkrila informacije i da mu plati najmanje 100.000 dolara za svaku osobu kojoj je otkrila tajnu, navodi se u tužbi.

Majka iz Dracuta u Massachusettsu pristala je na ugovor - koji je stupio na snagu 8. veljače - "zbog jedinstvenih pitanja sigurnosti i privatnosti povezanih s dobitkom na lutriji".

Iako je ugovor zahtijevao od nje da šuti do 1. lipnja 2032., Smith je u telefonskom razgovoru rekla Doeovom ocu i maćehi o nagradi, a poslije i njegovoj sestri.

"Kao rezultat neovlaštenog otkrivanja optuženika, John Doe je pretrpio nepopravljivu štetu", navodi se u tužbi.

Dobitni listić - s brojevima 30, 43,45, 46, 61 i zlatnim Mega Ballom 14 - izvučen je 14. siječnja u Hometown Gas & Grillu u Libanonu, a jackpot je bio četvrti najveći u povijesti.

Čovjeku je trebalo više od mjesec dana da se javi za preuzimanje nagrade. Odlučio je ostati anoniman, preuzimajući nagradu putem odgovornog društva Lakoma Island Investments LLC.

Novac je prikupio u jednom paušalnom iznosu od otprilike 498 milijuna dolara nakon poreza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:37