StoryEditorOCM
SplitKONAČNO SEMAFOR?

Doznali smo uzrok nesreće u Splitu gdje je Audi oborio pješakinju i prevrnuo se. Policija iznijela zabrinjavajuće brojke

Piše Božidar Lončar
23. travnja 2024. - 18:35

Obavljenim očevidom prometne nesreće koja se zbila 22. travnja u 12:35 u ulici Put Supavla u kojem je Audi oborio pješakinju i prevrnuo se na krov, utvrđeno je kako je vozač ostvario obilježja kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, doznali smo u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Prema zakonu, za to kazneno djelo je predviđena kazna od šest mjeseci do osam godina zatvora.

image

Prometna nesreca u ulici Put Supavla 22. travnja 2024.

Božidar Vukičević/Cropix

U policiji tvrde kako vozač zbog neprilagođene brzine nije mogao zaustaviti svoje vozilo radi čega je prešao preko desne prometne trake i izletio na južni nogostup pri čemu je pješakinja zadobila teške tjelesne ozljede, a vozač lakše tjelesne ozljede.

Iz KBC-a Split su nam već jučer odgovorili kako je vozač zadobio ozljedu ramena te je pušten kući dok pješakinja ima frakturu kralješka te će biti hospitalizirana. Ni jedan ni drugi nisu u životnoj opasnosti, dodali su u bolnici.

image

Prometna nesreća u ulici Put Supavla 22. travnja

Božidar Vukičević/Cropix, Morh

Na prometnu nesreću su naišli i pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga za vrijeme obavljanja redovnih zadaća te su unesrećenima na mjestu događaja pružili prvu pomoć te u koordinaciji s vatrogascima i hitnom pomoći sudjelovali u izvlačenju unesrećenih iz prevrnutog vozila, kazali su iz MORH-a.

image

Prometna nesreća u ulici Put Supavla 22. travnja 2024.

Morh/

Iz MUP-a također dodaju kako policijski službenici Postaje prometne policije Split na spomenutoj dionici često obavljaju nadzore i kontrole prometa uz fokus na sankcioniranje prekršaja prekoračenja brzina. U prošloj godini u Putu Supavla sankcioniran je 791 prometni prekršaj od čega je evidentirano 392 prekršaja prekoračenja brzine, dodaju iz PU SD. To je, kada zaokružimo, svaki drugi prekršaj!

Zbog toga iz policije obavještavaju kako je upućen prijedlog Banovini da se na raskrižju Puta Supavla i Puta Lore postavi semafor te dodaju da se nadaju skoroj realizaciji ovog projekta.

Neslužbeno, Grad Split je zaprimio prijedlog policije te bi trebao financirati semaforiziranje raskrižja do kraja ove ili početkom iduće godine nakon neuspješnih prijava za subvencioniranje projekta od Centra za vozila Hrvatske prethodnih godina, požalili su nam se izvori dobro upućeni u tijek događaja.

image

Križanje Puta Supavla i Puta Lore gdje MUP predlaže Gradu Splitu postavljanje semafora...

Screenshot/Google Maps
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 18:35