StoryEditorOCM
Splitnisu se baš itnili

Grad Split se hvali: ‘Dodijelili smo 78.000 eura potpora poduzetnicima, dogodine ćemo i više...‘

Piše Frano Kiso
16. prosinca 2023. - 10:08

Grad Split se pohvalio da je dodijelio 78 tisuća eura potpora za internacionalizaciju, zelenu tranziciju i digitalizaciju poslovanja splitskim poduzetnicima i to kroz natječaj za dodjelu potpora u 2023. godini. 

Na natječaj su pristigle 33 prijave, ukupan iznos zatraženih potpora iznosio je 245 tisuća eura, a pravo na potporu ostvarilo je 17 poduzetnika. Prednost su imali poduzetnici početnici, poduzetnici iz prerađivačke, informacijsko-komunikacijske djelatnosti, iz stručnih, znanstvenih i tehničkih područja, zatim žene poduzetnice, poduzetnici koji zapošljavaju osobe s invaliditetom te poduzetnici koji obavljaju djelatnost u staroj gradskoj jezgri.

Maksimalan iznos potpore bio je 5 tisuća eura po prijavitelju.

- Natječajem definirane potpore u skladu su s ciljevima i mjerama Strategije razvoja grada Splita do 2030. godine jer pridonose razvoju izvozno orijentiranoga gospodarstva i diverzificiranju gospodarske aktivnosti temeljene na održivom razvoju - piše na stranicama Grada Splita.

Dvostruko više novca

Proračunom za 2024. godinu za potpore poduzetništvu i obrtništvu predviđeno je dvostruko više novca, ukupno ‪150 tisuća eura. Tu je i 40 tisuća eura za poduzetnike početnike u Tehnološkom parku Split, kao i 90 tisuća eura za potpore događanjima od interesa za grad Split kojima se potiču događanja izvan glavne turističke sezone.

Gradska vlast je ovim putem pozvala sve zainteresirane gospodarske subjekte da se javljaju na natječaje za poticanje maloga gospodarstva u 2024. godini i da iskoriste priliku za financijsku injekciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:11