StoryEditorOCM
SplitVijećničko pitanje

Matijević pitao Puljka pogoduje li se u gradskoj ustanovi i u Banovini: Je li to puka slučajnost? To je vaš prijatelj...

Piše T. Ga.
27. ožujka 2024. - 10:44

Gradski vijećnik i predsjednik splitskog SDP-a, Davor Matijević, upitao je u srijedu na 28. sjednici Gradskog vijeća gradonačelnika Ivicu Puljka o pogodovanju u Javnoj ustanovi Športski objekti i u gradskoj upravi.

- Javna ustanova Športski objekti angažirala je bez natječaja tvrtku "Petro Kamen", čiji je jedan od ključnih ljudi ujedno i predsjednik Upravnog vijeća Ustanove.

Gradska uprava je direktno angažirala obrt "Wargog" za nabavku licenci ChatGPT, te uvođenje i edukaciju u vezi istog.  Vlasnik obrta "Wargog" je vaš bivši student, sadašnji prijatelj i predsjednik Nadzornog odbora Split parkinga - obratio se Matijević Puljku kojeg je upitao kako komentira navedene situacije i smatra li to pogodovanjem ili pak pukom slučajnošću.

Gradonačelnik Puljak odgovorio je da se natječaji realiziraju uz pomoć gradski tvrtki..

- Realizacija natječaja je u ingerenciji ustanova i tvrtki, ja se stvarno u tom ne miješam. Što se tiče gospodina kojeg spominjete, on je moj bivši student, on je predsjednik nadzornog odbora, ali ne mislim da mi je prijatelj. Vidim ga jednom ili dva puta godišnje. Nismo mi ni u kakvim vezama. A kako se događa nabava, u to se ne miješam - odgovorio je gradonačelnik Puljak.

Davor Matijević je na to dodao:

- S obzirom na to da ste sada SDP-ov koalicijski partner, nadam se da ćete primijeniti i prihvatiti neke prakse iz pozitivnog upravljanja gradom i naučite nešto od Mirele Ahmetović, Marka Filipovića, Miše Krstičevića, Ante Bilića i brojnih drugih gradonačelnika, pa da vidite i naučite kako se zaista transparentno upravlja gradom bez pogodovanja. Rijeke pravde dolaze, nemojte da vaš potočić ih šporka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:09