StoryEditorOCM
KošarkaFAVBET PREMIJER LIGA

Zadrani briljirali i zaradili pljesak: pala Cedevita junior

Piše Ivica GJERGJA
11. travnja 2024. - 20:54

Ni najveći pesimisti nisu se nadali da bi igrači Damira Mulaomerovića mogli „zapapriti“ Zadru koji drži prvo mjesto i dobiti ovaj susret. Krenuli su domaći igrači u dobru ritmu, angažirano, motivirano i sa puno energije te u otvaranju susreta Davis i Božić „otišli“ na 10:0, dakako sa puno entuzijazma u nastavku. Da je tome tako govori podatak da su gosti prvi koš postigli preko Karačića u petoj minuti. Iako je prije susreta bilo malo bojazni na prošle susrete te dobre šutere gosta, odmah je nestala, a sve radi umora, svaka tri dana igre susreta, na što je upozoravo i trener Danijel Jusup. Zadar je bio bez obzira na sve bio favorit susret. Sve je Zadru polazilo za rukom na kraju prve četvrtine imao je vodstvo 26:12,

koje je „začinio“ Drežnjak tricom. Drugu četvrtinu nastavlja Zadar u istom tonu, Ramljak, te Mazalin i Lakić daju svoj obol vodstvu od 34:18 u 23. minuta, da bi Ogrizović, te Karači iz prikrajka pokušavali nešto više učiniti no slabe vajde, osim Batinića, te Serdarušić i donekle Rašića. Diže se gledateljstvo sa svojih mjesta i pozdravlja igru nakon lijepih i atraktivnih akcija, zakucavanja i pogodaka bez „koske“ domaće momčadi. Nema onoga tko je ušao u igru u domaćem timu, a da nije postigao koš, tako da je na „tabelunu“ rezultat glasio 41:20 u 16 minuti susreta. Ljutio se na drugoj strani trener „Mula“ na svoje jer su „prolijevli“ lopte, a akciju završavali sa istekom vremena, no ništa se ne može. Lijepo dodavanje Mazalina i utrčavanje Klarice koji postiže dva vezana koša pored obrane gosta u smiraj drugog perioda igre. Lijepo je bilo biti u Krešinu domu, igra kao iz najboljih dana Zadra, a uostalom sve govori rezultat 54:28 s kojim se otišlo na odmor.

Treći „turnus“ počeo je pod primarnim ciljem domaćih zatvoriti šut za tri poena i kako da se napadne njihova zona. Uspjeli su ali je Luke tricom smanjio rezultat, u čemu su mu pomogli Ogrizović i Karačić, za kratko. Mazalin i Klarica izmjeničnim vezanim koševima drže igru i rezultat 24 minut 60:38, a gledatelji navijaju i prizivaju „šampioni, šampioni..“. I u nastavku igre pogađaju Jambrović, Lakić, Vujačić, Drežnjak, trebalo samo sjesti, uživati i diviti se. Dva minuta do kraja četvrtine Allen, Serdarušić i Luke bude se i drže svoj ritam – pogodaka, ali ostaje rezultat na strani Zadra, koji su kao „lavovi“.

Završnicu otvara Mekić tricom da bi se ukazao Serdarušić koji solo sa nekoliko akcija drži istu rezultatsku razliku, ali samo to sve je bilo još ranije jasno tko je ovdje pobjednik. Zadrani su na kraju dobili veliki aplauz za sve prikazano.

ZADAR – CEDEVITA JUNIOR 88:68(26:12, 28:16,17:23,17:17).

ZADAR –

Gledatelja: 450. Suci: Josip Radojković, Denis Hadžić, Branimir Galić.

ZADAR: Davis 11, Klarica 15, Vujačić, Žganec 3, Mazalin 11, Lakić 6, Mekić 4,Jambrović 7, Drežnjak 15, Grbić 2, Božić 9, Ramljak 5.

CEDEVITA JUNIOR: Ogrizović 4, Rasić 7, Karačić 2, Jelić, Allen 8, Serdarušić 18, Luke 9, Ljubičić, Maričević 9, Batinić, Bogdanović 11.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 18:03