StoryEditorOCM
TribinaREAGIRANJE ČITATELJICE

Zašto se lovce uzdiže u nebesa dok tamane bespomoćne životinje u toplom s puškama, pa se poslije slade gozbom?

Piše Katja Rajčević
26. veljače 2018. - 00:15
korcula_hrana2-220817

Poštovano uredništvo

Prije svega, pratim vaš portal svakodnevno, smatram da je zanimljiv i informativan. Večeras dok sam listala priloge sam naišla na članak Branka Božića o aktualnoj temi lova pod naslovom Štetočinama potkresani repovi.

Ne želim duboko ulaziti u teme poput lova, zakona, životinjskih prava niti ljudskog zdravog razuma. Samo me zanima zašto je članak napisan pretjerano subjektivno i zašto nije objašnjeno zbog čega su navedene životinje postale štetočine koje haraju zadarskim šumama, u ovom slučaju, Crnom. 

Takođjer me zanima zašto nije objašnjeno zašto "čuvari prirode" i uzdignuti lovci unose nove divljači u njihova lovišta te ih hrane samo kako bi ih u "sezoni lova"mogli odstrijeliti i smatrati se zaštitnicima naših šuma i ljubiteljima prirode.

U članku ih se uzdiže u nebesa i predstavlja kao heroje, ljude koji su odjeveno u toplo skupa sa svojim puškama napravili zasjedu bespomoćnim životinjama te se nakon toga nagradili gozbom. 

Tekst sam pročitala više puta i ostala sam podjednako zbunjena, razočarana i ljuta. Ovim javljanjem ne želim postići ništa više nego samo makar na jednu sekundu skreniti pozornost na problem u novinarskom izvještavanju -subjektivnost.

Ugodan pozdrav!

Čitateljica iz Zadra Katja Rajčević

26. travanj 2024 21:36