StoryEditorOCM
PolitikaOSVJEŽENO PAMĆENJE

Ćipe ranije danas: ‘Nikad nisam rekao da je Plenković lopov!‘; Ćipe uhvaćen u laži: ‘Sjetio sam se, bilo je 1 u noći‘

Piše Marko Špoljar/JL
22. travnja 2024. - 15:48

Nikada nisam izgovorio da je Plenković lopov! - rekao je danas u intervjuu N1 televiziji Stipo Mlinarić Ćipe, jedan od vodećih ljudi Domovinskog pokreta. "Nađite mi tu izjavu, pustite je na N1 i osramotite me!", poručio je novinaru N1 televizije koji ga je suočio s prethodnim izjavama.

Rečeno, učinjeno.

Kolega iz web redakcije Jutarnjeg lista odmah je uronio u povijest Mlinarićevih javnih tirada usmjerenih protiv Plenkovića i njegove vlade, te vrlo brzo našao video zapis njegova izlaganja u Saboru kojeg je sam Mlinarić objavio na svom Facebook računu u veljači prošle godine.

"Cijela država je talac jednog nacionalnog izdajice (Plenkovića, nap. a.). Cijela država je talac jednog lopova, izdajice i najvećeg neprijatelja hrvatskog naroda!" - grmio je zastupnik DP-a.

- U redu, uhvatili ste me sad... Sad sam se sjetio, to sam izgovorio u žaru rasprave oko opoziva predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, inicijative koju je pokrenulo moj Domovinski pokret. Tom prilikom sam mu sasuo sve... I to što je napravio braniteljima i to što je njegov ministar uprave Lovro Kuščević sabotirao održavanje referenduma na kojemu bi se odlučivalo o poništavanju ratifikacije Istanbulske konvencije... Zato sam rekao da je lopov, jer su nam ukrali taj referendum. I danas stojim iza toga što sam rekao, ali moram napomenuti da takve riječi rijetko upotrebljavam i da su izgovorene u žaru rasprave o opozivu - rekao nam je zastupnik Mlinarić.

Dodao je kako zastupnici tijekom rasprava znaju izgovori i puno teže riječi u Saboru, te da bi bilo pošteno kada bismo sada "preroštali" i objavili slične izjave koje su izgovarali zastupnici iz drugih stranaka.

- Kad već prebirete po mojim starim izjavama, zašto ne pregledate i objavite i što su sve znali izgovoriti zastupnici Mosta, SDP-a, Možemo!.... Ali, ako vam je to najveći problem u zemlji, blago nama - poručio nam je Mlinarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 15:49